Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρή απειλή για όλους λόγω της VW;

Φαίνεται ότι η Γερμανία αντιδρά στο σκάνδαλο της VW προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα ότι «δε φταίμε μόνο εμείς, αλλά ΟΛΟΙ»... Σίγουρα αυτό θα έχει διεθνή αντίκτυπο ανεξάρτητα επιτυχούς έκβασης, ή μη, της καμπάνιας σπίλωσης του συνόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε να επιμερισθεί η ζημιά…

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ (Γ.Α.)

Κατά συνέπεια, είναι πιθανό να ακολουθήσει ένα κυνήγι μαγισσών για κάποιο διάστημα. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί… Ήδη, στις ειδήσεις κυκλοφορούν τέσσερις διαφορετικές ιστορίες για τη General Motors και την TOYOTA, καθώς επίσης εκτοξεύονται και ιοβόλα υπονοούμενα για τη γαλλική Peugeot.

Σε κάθε περίπτωση, ο αδύναμος κρίκος στην όλη υπόθεση φαίνεται πως είναι η Ευρώπη προς το παρόν, αρχίζοντας από την Γερμανία. Η πιθανότητα, ο όμιλος VW να οδηγηθεί σε διάσπαση για να σώσει ό,τι σώζεται, γιατί οι συνέπειες θα είναι δραματικές για την ίδια, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Οι γενικότερες επιπτώσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν αυτή τη στιγμή, αλλά μοιάζει βέβαιο πως οδεύουμε σε παγκόσμια αναδιάταξη του βιομηχανικού κλάδου, που θα αλλάξει την εικόνα όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει ένα σχόλιο για τη συνήθη συμπεριφορά που κατά πλειοψηφία επιδεικνύεται στην Ελλάδα, καθώς πολλοί, πιστοί στη συνήθη μη ορθολογική συμπεριφορά, επιχαίρουν για «το πάθημα της Γερμανίας»…

Φοβούμαι, ότι δεν έχουν οι συμπατριώτες ακόμη συνειδητοποιήσει, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Γερμανία «φτερνίζεται», όλοι οι υπόλοιποι παθαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες «πνευμονία».

defence-point.gr
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...