Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καφέ στο Βόσπορο.

 Πιστεύεις στα θαύματα;
Μια νέα μέρα ανέτειλε και ένας χρυσός ήλιος στέκεται ολοφώτιστος πάνω από την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Κοιτάζω τα ήρεμα νερά του Βοσπόρου που κρυσταλίζουν χρυσές ηλιακές ανταύγειες.
Την πήραμε την Πόλη! σκέφτομαι και γυρνώντας το βλέμμα δεξιά βλέπω το σταυρό στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς και χαμογελάω.
Βλέπω το όνειρο, που έγινε πραγματικότητα και γελάω.
Κάθομαι κάτω και αγγίζω το χώμα της ακτής. Ποτίστηκε με αίμα για να ξαναγίνει Βυζαντινό. Αγγίζω την θάλασσα και τη φέρνω στη χούφτα μου. Είναι Ελληνική… ψιθυρίζω και σκουπίζοντας τα δάκρυα κοιτάζω ξανά αυτό, που τα μάτια δεν χορταίνουν και που η ψυχή μου λαχταρά. Η Αγιά Σοφιά εκκλησιά ξανά! Ο Μέγας Τρούλος της η Κορώνα της Πόλης.
Τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκαιο είχε ο Άγιος Μεθόδιος, ο Άγιος Αγαθάγγελος, ο Λέων ο 6ος, ο Άγιος Κοσμάς, ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός, ο Άγιος Ταράσιος και φυσικά ο αγαπημένος μας γέροντας των Ελλήνων, που μας βλέπει από τον Ουρανό.
 Κάνω το σταυρό μου και πίνω μια γουλιά από τον Ελληνικό καφέ με το πλούσιο καϊμάκι.

Πόσα χρόνια ονειρευόμουνα αυτή την στιγμή, να κάθομαι στις ακτές του Βοσπόρου πίνοντας Ελληνικό καφέ, να βλέπω την Αγιά Σοφία με τον Σταυρό, τα παραθαλάσσια βυζαντινά τείχη που άντεξαν στο χρόνο και που τώρα κυματίζουν οι δικέφαλοι αετοί.
Να βλέπω τα αδέρφια μου, όλους τους Έλληνες, κρατώντας κομποσκοίνια να σιγοψυθιρίζουν την ευχή και να έχουν στο μυαλό τους Εκείνον, που ενώ είχαμε ξεχάσει, δεν έπαψε ποτέ να μας αγαπά.
Πέρασε η μπόρα, πέρασε η σκλαβιά, η ημισέληνος έδυσε για πάντα μαζί με τα συντρίμμια των μιναρέδων.
Σηκώνομαι. Θα περάσω απέναντι τον Κεράτιο και θα αφήσω πίσω μου τα χαλάσματα του Πέραν. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο εδώ. Είχε δίκιο ο Γέροντας. «Η Πόλη θα ανοικοδομηθεί», είχε πει.
Φέρνω στο μυαλό μου, πως φτάσαμε ως εδώ. Θυμάμαι τότε που μέσα από το yiorgosthalassis.blogspot.com έγραφα κατά της χούντας των δοσιλόγων, αποκαλύπτοντας αυτά που τα κατοχικά κανάλια κρύβανε και μεταφέροντας τα λόγια και τις προφητείες των Πατέρων μας.

Χτυπήσαμε τους επίδοξους κατακτητές της Πατρίδας μας με τα ίδια τους τα όπλα, με την τεχνολογία, διαδίκτυο-blogs και με την επέμβαση του Θεού τους νικήσαμε.

ΚΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!
Ο ήχος τους με κάνει και ανατριχιάζω…
Ανατριχιάζουν και οι αιώνες της σκλαβιάς, οι νεομάρτυρες, τα πορφυρά ποτάμια του αίματος των αγωνιστών.

Τόσες γενεές Ελλήνων περίμεναν να ακούσουν τον γλυκό τους ήχο στον ουρανό της Βασιλεύουσας.
Κοιτάζω τον ήλιο. Πέρασε η ώρα. Θα έχει πολύ κόσμο και σήμερα στην Αγιά Σοφιά. Κρυπτοχριστιανοί που βαπτίζονται και προσκυνητές από όλο τον κόσμο,
αδέρφια μας!

yiorgosthalassis.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...