Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις - Η Ρωσία ενέκρινε την πολεμική της εμπλοκή μετά από αίτημα της Συρίας - Ζήτησε από τα αεροσκάφη των ΗΠΑ να αποχωρήσουν

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο συριακό πόλεμο καθώς όπως μεταδίδει το πρακτορείο Σπούτνικ, η Ανω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε σήμερα τη δραστηριότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο εξωτερικό.


Η απόφαση περιλαμβάνει μόνο τη χρήση της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν προβλέπει χερσαία στρατεύματα.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, Sergei Ivanov:

«Μιλάμε αποκλειστικά για εμπλοκή Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, όπως ο πρόεδρος μας έχει ήδη πει, η χρήση των ένοπλων δυνάμεων στο έδαφος των στρατιωτικών επιχειρήσεων αποκλείεται. Ο στρατιωτικός στόχος των ενεργειών αυτών είναι αποκλειστικά η εναέρια υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Επίσης ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι η εμπλοκή της Ρωσίας λαμβάνει χώρα μετά από αίτημα του Μπασάρ αλ Ασαντ:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στράφηκε προς την ηγεσία της χώρας μας με το αίτημα για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, ώστε να μπορέσουμε με συνδυασμένες προσπάθειες να καταπολεμήοσυμε τους τζιχαντιστές πάνω στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».


Σύμφωνα με τον Ιβανόφ, η απόφαση λήφθηκε για να βοηθηθεί η Συρία αλλά και την προστασία των ρωσικών συμφερόντων.

Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσικής Αεροπορίας ενώ το Fox News επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, μετέδωσε ότι η Ρωσία απαίτησε τα αεροπλάνα των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν αμέσως τη Συρία κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...