Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα έκδοση μαχητικού J-31 παρουσίασε η Κίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αποκάλυψη της νέας έκδοσης του μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου J-31 «Gyrfalcon» παρουσίασε η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού δικτύου «Sina Military Network», με έδρα το Πεκίνο.

Το μονοθέσιο δικινητήριο μαχητικό πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζεται από την Shenyang Aircraft Corporation, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αεροπορική έκθεση «China Aviation Expo» που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το διάστημα 16-19 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, το αεροσκάφος έχει εκ νέου σχεδιασμένο το ουραίο τμήμα του, με τους Κινέζους να υποστηρίζουν, ότι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και τα αντίστοιχα στον τομέα χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth), έχουν ξεπεράσει αυτών που διαθέτουν «τα παραδοσιακά μαχητικά».
Παράλληλα, ο κινητήρας τύπου RD-93, ρωσικής κατασκευής, αναμένεται να αναβαθμιστεί με την αξιοποίηση του κινεζικής κατασκευής WS-13 σε μελλοντικό χρόνο. Το μαχητικό έχει ανώτατη ταχύτητα 1,8 Mach και βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων, τα οποία κατά τους Κινέζους ικανοποιούν τις απαιτήσεις για ένα μαχητικό που θα επιχειρεί από αεροπλανοφόρα.

Οι Κινέζοι επίσης υποστηρίζουν ότι το μαχητικό διαθέτει εξαιρετικό σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου. Συνολικά, θα πρόκειται για μαχητικό με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στον τομέα της αερομαχίας όσο και σε ρόλους κρούσης.
Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί (;) είναι αν η βιομηχανική κατασκοπεία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες από τα σχέδια του αμερικανικού F-35 Lightning II της Lockheed Martin…
Αν αποδειχθεί ανταγωνιστικό συνολικά, η κινεζική βιομηχανία θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της τιμής, η οποία αναμένεται να είναι χαμηλότερη ακόμα και από μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς… Ωστόσο, ελπίζουμε να είναι κάτι εντυπωσιακότερο από την επίδειξη του 2014 που ακολουθεί στο ένα από τα δυο βίντεο, τουλάχιστον όσον αφορά την ευελιξία του μαχητικού.




defence-point

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...