Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

hac-
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πράγματα εντυπωσιακή είδηση έρχεται από την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία στις τελευταίες μάχες μεταξύ του τουρκικού τακτικού στρατού και των αναρτών του ΡΚΚ,
ανάμεσα στα θύματα των αναρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους χριστιανικό σταυρό!
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, (MilliGazete 28/9), σε συγκρούσεις που έγιναν αυτές τις μέρες μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Şırnak, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.
Όταν οι Τούρκοι ερευνούσαν τα θύματα των ανταρτών, έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι καθώς διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και κάποιοι που φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα. Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.
Όσον αφορά την καταγωγή αυτών των χριστιανών, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά οι πληροφορίες λένε πως τα πτώματα αυτά μεταφερθήκαν για νεκροτομή σε ειδικό νοσοκομείο, γεγονός που δείχνει την ταραχή που προκάλεσαν στους Τούρκους.
Όπως φαίνεται τα γεγονότα στην Τουρκία τρέχουν και σίγουρα θα συνεχίσουν να τρέχουν με την ίδια «ταχύτητα»!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...