Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Το ρωσικό «Super-Weapon» η μεγαλύτερη απειλή για τον στρατό των ΗΠΑ

 Η αμερικανική αυτοκρατορία του κακού ανησυχεί για το ρωσικό σούπερ όπλο

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται συσσώρευση Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Αρκτικής, και όπως καταγράφηκε δοκιμάζονται όπλα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό ανησυχεί την Αμερική, καθώς ένα σούπερ όπλο η τορπίλη Ποσειδών 2Μ39, έκανε την εμφάνισή του.

Η τορπίλη Poseidon 2M39 είναι ένα αυτόνομο, πυρηνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο,  οπλισμένο με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να παρακάμψει το μεγαλύτερο μέρος μιας άμυνας. 

Σύμφωνα με το CNN  η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ, εξέφρασε ανησυχία για το ρωσικό σούπερ όπλο. Το Poseidon είναι ένα από τα έξι νέα στρατηγικά όπλα που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2018. Βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης.

Το όπλο, που μοιάζει με ένα μικρό υποβρύχιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο, έναντι εχθρικών βάσεων και ναυτικών σταθμών. Η εκτόξευση και η λειτουργία του, είναι συνώνυμες με μια προηγμένη, εξελιγμένη τορπίλη με   πυρηνικό οπλισμό με [κερδοσκοπική] απόδοση έκρηξης 2-100Μt.   Είναι επίσης ικανή να φέρει και συμβατικά ωφέλιμα φορτία.

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον HI Sutton για το  Forbes,  τον Νοέμβριο του 2019, ανέφερε την τορπίλη Ποσειδών ως «ένα από τα πιο ανατρεπτικά όπλα που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή. Είναι επίσης λίγα πράγματα γνωστά γι αυτήν».

Όπως αναφέρθηκε επίσης από τους The EurAsian Times , το όπλο έχει σχεδιαστεί για να χτυπά τις παράκτιες πόλεις με κεφαλή 2 μεγατόνων, περίπου «133 φορές πιο ισχυρή από την βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα».

Δύο σκάφη, που εικάζεται ότι θα μεταφέρουν τον Ποσειδώνα, το υποβρύχιο Project 09852 Belcarod και το υποβρύχιο Project 09851 Khabarovsk, είναι νέα σκάφη που ξεκίνησε η επιχειρησιακή χρήση τους το 2019 και το 2020, αντίστοιχα. Ακόμα και τα υποβρύχια κατηγορίας Όσκαρ, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τέσσερις τορπίλες Ποσειδώνα ταυτόχρονα, με συνολική απόδοση έως και 400 μεγατόνων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το Poseidon διαθέτει δυο επιλογές εκτόξευσης. Η πρώτη είναι με κίνηση και η άλλη είναι τοποθεσίας βυθού. Στην επιλογή βυθού,  «του σχεδιαστή Alexander Shalne» γνωστή ως Skif, ο Poseidon μπορεί να περιμένει στον πυθμένα της θάλασσας σε ένα ειδικό δοχείο για όσο χρειάζεται.

Πιστεύετε  ότι το ρωσικό βοηθητικό σκάφος ZVEZDOCHKA 600 (Project 20180) με ικανότητα θραύσης πάγου, χρησιμοποιείται για τη δοκιμή αυτών των τορπιλών Poseidon. Ως εκ τούτου, υπάρχει η πιθανότητα το ίδιο πλοίο, να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη και ανάκτηση μιας έκδοσης βυθού του drone.

Ενώ οι προδιαγραφές παραμένουν εμπιστευτικές, οι ειδικοί δήλωσαν ότι το Poseidon, φαίνεται να είναι ένα ρομποτικό μίνι υποβρύχιο σε σχήμα τορπίλης, το οποίο μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητες 185 km / h (100 kn). Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες, δείχνουν τελική ταχύτητα 100 km / h (54 kn), με εύρος 10.000 km (5.400 nmi, 6.200 mi) και μέγιστο βάθος 1.000 m (3.300 ft).

Το τυπικό βάθος του drone, μπορεί να είναι περίπου 50-100 μέτρα για αυξημένες λειτουργίες  stealth χαμηλής ταχύτητας.  Προτιμάται χαμηλό βάθος στη λειτουργία stealth, επειδή τα ηχητικά κύματα μετακινούνται στον πυθμένα του ωκεανού και μειώνουν την ακτίνα ανίχνευσης Τα υποβρύχια χρησιμοποιούν την ίδια στρατηγική σε αθόρυβη λειτουργία.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...