Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Μην ψάχνετε φίλους ανάμεσα στους ανθρώπους. Αναζητήστε τους στον ουρανό - μεταξύ των αγίων. Ποτέ δεν θα σας αφήσουν ούτε θα σας προδώσουν


ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΡΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΡΙΑΝΟΒ
1. Η ζωή μας είναι ευλογημένη ... Το δώρο του Θεού ... Έχουμε μέσα μας έναν θησαυρό - μια ψυχή. Αν την σώσουμε σε αυτόν τον προσωρινό κόσμο, όπου ερχόμαστε ως περιπλανώμενοι, κληρονομούμε την Αιώνια Ζωή.

2. Ζητήστε καθαρότητα . Μην ακούτε το κακό και βρώμικο για κανέναν ... Μην σταματήσετε στις ψεύτικες αγενείς σκέψεις ... Φύγε ... για να πω την αλήθεια ποτέ μην φοβάσαι , μόνο με την προσευχή ζητήσει τις ευλογίες του Κυρίου.

3. Πρέπει να ζήσετε όχι μόνο για τον εαυτό σας ... Προσπαθήστε να προσεύχεστε ήσυχα για όλους ... Μην πιέζετε ούτε να ταπεινώνετε κανέναν.

4. Οι σκέψεις και τα λόγια μας έχουν μεγάλη δύναμη στον κόσμο γύρω μας. Προσευχήσου με δάκρυα για όλους - άρρωστους , αδύναμους , αμαρτωλούς , για εκείνους για τους οποίους δεν υπάρχει κανείς για να προσευχηθούν.

5. Μην είστε υπερβολικά αυστηροί. Η υπερβολική σοβαρότητα είναι επικίνδυνη. Σταματά την ψυχή μόνο στο εξωτερικό κατόρθωμα, χωρίς να δίνει βάθος. Να είστε πιο μαλακοί, μην ακολουθείτε τους εξωτερικούς κανόνες. Μιλήστε διανοητικά με τον Κύριο και τους αγίους. Προσπαθήστε να μην διδάξετε, αλλά προσεκτικά να προτρέψετε ο ένας τον άλλον, να διορθώθειτε
. Να είστε απλοί και ειλικρινείς. Ο κόσμος είναι ένας τέτοιος Θεός ... Κοιτάξτε γύρω - όλη η δημιουργία ευχαριστεί τον Κύριο. Και ζείτε έτσι - σε ειρήνη με τον Θεό.

6. Υπακοή ... Ξεκινάει στην πρώιμη παιδική ηλικία. Με υπακοή στους γονείς. Αυτό είναι το πρώτο μας μάθημα από τον Κύριο.

7. Θυμηθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδύναμοι και είναι άδικοι. Μάθε να συγχωρείς, να μην προσβάλεις. Είναι καλύτερα να απομακρυνθείτε από το να βλαψετε - με την βία δεν θα είστε καλοί ... Μην ψάχνετε φίλους ανάμεσα στους ανθρώπους. Αναζητήστε τους στον ουρανό - μεταξύ των αγίων. Ποτέ δεν θα σας αφήσουν ούτε θα σας προδώσουν.

8. Πιστέψτε στον Κύριο, χωρίς αμφιβολία. Ο ίδιος ο Κύριος ζει στην καρδιά μας και δεν χρειάζεται να βρεθεί κάπου ... μακριά.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...