Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

12006096_907605109319528_5279675665156599007_n
Οι  χλιαρές αντιδράσεις για τη  στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία δείχνουν ότι η Ουάσινγκτον είχε ενημερωθεί...
  και ότι ο προβληματισμός της δεν σχετίζεται τόσο με την αποστολή των μαχητικών αεροσκαφών  νέας γενιάς  που επιχειρούν μέρα και νύχτα, ούτε με τα ρουκετοφόρα ή νέα άρματα μάχης, αλλά  με το ίδιο το γεγονός της ρωσικής απόφασης για  στρατιωτική υποστήριξη στη Συρία με μυστικό σχεδιασμό ώστε να επέλθει μια πολιτική λύση.
Στη Δαμασκό, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νέου Ρωσικού σχεδίου , παρά το γεγονός ότι οι Σύριοι πολιτικοί εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη ρωσική ηγεσία. Στις 20/09 ο Σύριος Υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ-Mοαλέμ,επιβεβαίωσε  ότι ο αυξανόμενος στρατιωτικός ρόλος της Ρωσίας θα αποδειχθεί καταλυτικός για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων, ιδιαίτερα της Ισλαμικού Κράτους (ISIS ή Daesh) και της Αλ Νούσρα, κατηγορώντας  τις Ηνωμένες Πολιτείες για έλλειψη σαφούς στρατηγικής  για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων.
Η εμπιστοσύνη  στην όποια ρωσική απόφαση, εδράζεται  και στην κοινή οπτική  μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης , δηλαδή την επιστροφή της σταθερότητας στην διακυβέρνηση της Δαμασκού η οποία επί χρόνια λειτουργούσε ως αναχαιτιστική δύναμη μιας πολιτικής αστάθειας σε όλη τη Μέση Ανατολή. Επίσης, μετά από πέντε χρόνια σκληρού πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αναγνωρίζεται πλέον από τις πρωτεύουσες της Δύσης ότι τώρα αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς αρχίζει να επιστρέφει στα ευρωπαικά εδάφη το παγκόσμιο τζιχάντ μετά τη σθεναρή συριακή αντίσταση .
Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική εφημερίδα « Χουριέτ » εφιστά την προσοχή στο ότι η Μόσχα έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παράσχει αυξημένη στρατιωτική βοήθεια στη Συρία, χωρίς να αποκλείει και την ανάπτυξη των στρατευμάτων της στο συριακό έδαφος, να ενισχύσει τη ναυτική της βάση με πιο εξελιγμένα συστήματα και ως εκ τούτου καθιστά  σαφές ότι  »θα συνεχίσει να αμφισβητεί το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας’‘.
Η τουρκική πλευρά εκτιμά ότι η ρωσική κίνηση στη Συρία έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ  Τουρκίας και ΗΠΑ, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, η οποία επιδιώκει να επιφέρει και την πτώση του  »συστήματος Μπασάρ αλ-Ασάντ ».Η εφημερίδα  σημειώνει ότι ο πραγματικός στόχος πίσω από την ρωσική κινητικότητα για επέμβαση στη Συρία, είναι μια προσπάθεια να καλύψει το κενό, πριν τον πλήρη έλεγχο της χώρας από τη Δύση, και την» πρόοδο στον αγώνα εναντίον του προέδρου Λιονταριού ».
Η  Ρωσική ανάληψη δράσης είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού. Προηγμένα συστήματα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του σχεδίου και τα νέα όπλα θα επιβάλουν μια διαφορετική πραγματικότητα καθώς οι τζιχαντιστικές διάσπαρτες ομάδες αλλά και οι κατά χιλιάδες οργανωμένοι στρατιωτικά τζιχαντιστές  θα στοχεύονται πλέον με ακρίβεια.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...