Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μετακινούνται εσπευσμένα τουρκικά άρματα μάχης LEOPARD – 1TU(VOLKAN) από την Ανατολική Θράκη εντός των τουρκοσυριακών συνόρων!

Με «προσωπική εντολή του Τούρκου Προέδρου τουρκικά άρματα μάχης LEOPARD –  1 TU  (VOLKAN) μετακινούνται από χθες ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ από την Ανατολική Θράκη στια τουρκοσυριακά σύνορα,
στην συριακή πόλη  Jarabulus(!!) ,στην οποία εδρεύουν και 600 Τούρκοι καταδρομείς αλλά και ομάδες των περιβόητων Bordo Bareli!!.
To τι  ακριβώς ετοιμάζουν  οι Τούρκοι δεν είναι  ακριβώς «κατανοητό» , διότι πολύ απλά στην Συρία υπάρχουν τουλάχιστον 3000 Ρώσοι Πεζοναύτες ,δεκάδες αεροσκάφη και Drones τα οποία στην κυριολεξία  «σαρώνουν» την συριακή επικράτεια.
Δεν νομίζουμε ότι ανήκει στην σφαίρα της λογικής μια απονενοημένη τουρκική χερσαία επίθεση εναντίoν των Κούρδων του YPG, με  την συνδρομή των Κινέζων Ουιγούρων και των Τουρκμένων .
Άλλωστε σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας μόλις χθες «έδεσε» στην Ταρτούς το κινεζικό αεροπλανοφόρο Lianoning  εφοδιασμένο με κινεζικά μαχητικά j-10k και χιλιάδες Κινέζους πεζοναύτες. Η Κίνα ενδιαφέρεται προσωπικά για τους Κινέζους Ουιγούρους αλλά και την περιοχή αυτή.
Η  πληροφορία για την μετακίνηση των τουρκικών αρμάτων «προέρχεται» από μία νέα πηγή πληροφοριών,  τα κοινωνικά δίκτυα και το Twitter,  από Τούρκους μάλιστα χρήστες. Όπως αποδείχθηκε και στην κρίση στην Ουκρανία οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων «μεταδίδουν»  σοβαρές πληροφορίες και ειδήσεις σε real time.
Φάλαγγες αρματοφορέων υπό την κάλυψη του νύκτας μετακινούνται  από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης , σύμφωνα δε με πληροφορίες του τμήματος ανάλυσης  της ιστοσελίδας μας pentapostagma.gr  πραγματοποιείται η μετακίνηση των εκσυγχρονισμένων αρμάτων   LEOPARD –  1 TU  (VOLKAN) από τις  1η και 3η  Τεθωρακισμένες ταξιαρχίες  με έδρες το Μπαμπαέσκι και Τσερκεζκόι αντίστοιχα.
Οι Τούρκοι στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης διαθέτουν τέσσερις ΤΘΤ (Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες) και την 52η  τακτική διοίκηση ,που είναι  επιπέδου ΤΘ Μεραρχίας,  οι οποίες είναι επανδρωμένες με 339 άρματα μάχης  LEOPARD-2A4  , 162 LEOPARD -1TU (VOLKAN) και  227 LEOPARD-1A3, όλες «προσανατολισμένες» εναντίον των ελληνικών δυνάμεων του 4ο Σώματος Στρατού. Για αυτό και η απόσυρση αρμάτων μάχης από το συγκεκριμένο  θέατρο, είναι άκρως ΣΟΒΑΡΗ,  καθώς  η μετακίνηση τους προς τα τουρκο-συριακά σύνορα αφορά αποκλειστικά τον «εφιάλτη» που ονομάζεται κράτος του   ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
Το σχέδιο του  τουρκικού γενικού επιτελείου , σύμφωνα με την προεδρική εντολή στο άλλος σκέλος του,  «έστειλε» στην ΝΑ Τουρκία 200  τεθωρακισμένα οχήματα με 600 πάνοπλους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων για να καταστείλουν την οποιαδήποτε προσπάθεια «αναζωπύρωσης» των εξεγέρσεων των Κούρδων του ΡΚΚ . Αυτό είναι μια προσπάθεια να κλείσουν οι Τούρκοι τα «ανοικτά μέτωπα τους».
Η  ανακοίνωση των ΗΠΑ  περί  « ευπρόσδεκτων μαχητών » κατά του ISIS ,  για τους Κούρδους  μαχητές του ένοπλου τμήματος YPG  του κουρδικού κόμματος στην Συρία, «αναστάτωσε» τόσο την  τουρκική πολιτική όσο και την στρατιωτική  ηγεσία.
Αμέσως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ερντογάν  «διαφοροποιήθηκε» από τις δηλώσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε μάλιστα την Ουάσιγκτον για την υποστήριξη της στους Κούρδους της Συρίας κάτι το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο και σηματοδοτεί πιθανόν «ρήξη» στις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ .
Οι μαχητές των Μονάδων της Λαϊκής Προστασίας (YPG), έχουν «ριχθεί» εδώ και κάποιους μήνες στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Άγκυρα και Ουάσινγκτον ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  σε πορεία σύγκρουσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων VOA NEWS,   για το ζήτημα της «τοποθέτησης» των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG, στους «συμμάχους» των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ  John Kirby εξήρε την δράση της κουρδικής οργάνωσης  YPG νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές έχουν  αποδεδειγμένο ιστορικό στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται με την οργάνωση αυτή .
Η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας (YPG)  είναι το στρατιωτικό σκέλος της πολιτικής οργάνωσης  PYD , η οποία  συνδέεται ΑΜΕΣΑ  με το  PKK. Το ΡΚΚ, που έχει έδρα κυρίως στην Τουρκία και πολεμάει τις  τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό την επίτευξη αυτονομίας στην ΝΑ Τουρκία.

Η  Τουρκία και η ΕΕ θεωρούν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση , μια ονομασία την οποία η    Ουάσιγκτον δεν αποδίδει για την οργάνωση YPG.
Η Ουάσιγκτον εντείνει την υποστήριξή της προς τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή, συσφίγγοντας περαιτέρω τις σχέσεις της  με τους Κούρδους, πρώτον διότι φοβάται  ότι αυτοί θα «κοιτάξουν» προς «Μόσχα μεριά» και δεύτερον διότι όντως «προετοιμάζεται» η δημιουργία του Κουρδιστάν για να «ελεγχθούν» όλοι οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου από το Ιράν και το Ιράκ.
http://www.voanews.com/content/erdogan-blasts-us-on-ypg-support/2977014.html
https://twitter.com/CagdasTarih/status/647545679536107521
CNN:  ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη  «φαντάσματα»  στον εναέριο χώρο της Συρίας εντοπίσθηκαν από μεταγωγικό αεροσκάφος των  ΗΠΑ
Την Πέμπτη το μεσημέρι ένα περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας , ο οποίος τα τελευταία 24ωρα έχει  γίνει πολυσύχναστη  λεωφόρος αμερικανικής μεγαλούπολης.
Συγκεκριμένα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη (πιθανόν Su-30M) εντοπίσθηκαν στον συριακό εναέριο χώρο  με  τους αναμεταδότες εντοπισμού τους  απενεργοποιημένους, σύμφωνα με το CNN,  το οποίο επικαλείται  αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την πηγή, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προσπαθούσαν να αποφύγουν τον εντοπισμό.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε  ότι το αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος , είχε το δικό του  πομποδέκτη σε λειτουργία για αυτό και εντόπισε αμέσως  τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη . Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταγράφηκαν  επίσης και από  τους  δεκάδες  αμερικανικούς  δορυφόρους που «σκανάρουν» την περιοχή.
Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν επίσης παρατηρηθεί  αρκετά ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από την παραλιακή πόλη της Λατάκειας.
Αυτά τα γεγονότα, καταλήγει το CNN, συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι τα ρωσικά σχέδια για την στήριξη  του Προέδρου  της Συρίας Μπασάρ Άσαντ  είναι ενεργά και δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο το αγώνα εναντίον της  τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης του ISIS.
To αμερικανικό κανάλι επισημαίνει ότι οι « δράσεις» της Μόσχας έρχονται  σε ΕΥΘΕΙΑ  αντίθεση με την στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Άσαντ αποτελεί το «κεντρικό πρόσωπο του δράματος» και όχι ο ISIS . Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες του  ότι η Μόσχα θέλει  πάση θυσία να αποτρέψει αυτά τα σχέδια.
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε στο CNN σε συνέντευξη Τύπου  ότι ελπίζει  η Μόσχα να ασχοληθεί  αποκλειστικά με τον ISIS , «αλλά αν θέλουν να πιτσιλίσουν  με  βενζίνη τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, αυτό  θα είναι φυσικά αντιπαραγωγικό για την  δική μας πλευρά».
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,το θέμα της παραμονής του Σύρου Προέδρου στην εξουσία ΤΕΛΙΚΑ θα μπορούσε  να πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο πόλεμο. Η Ρωσία απαιτεί να της αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ ότι η Συρία  ανήκει στην  δική της σφαίρα  επιρροής ,ενώ η Ουάσιγκτον τα έχει κάνει όλα « ίσιωμα». Εκεί ακριβώς θα γίνει η σύγκρουση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων .
Μιλάμε για την ίδια ακριβώς περίπτωση που έλαβε χώρα πριν 2500 χρόνια μεταξύ της πόλης της Αθήνας ( ΗΠΑ) και της  πόλης Σπάρτης( Ρωσία). Η Αθήνα θέλησε να καταστρατηγήσει όλες  τις σπαρτιατικές κτήσεις και αποικίες με αποτέλεσμα τον πελοποννησιακό πόλεμο.


http://newstes.ru/2015/09/25/istrebiteli-prizraki-vvsrossii-vnebe-sirii-napugali-transportnik-ssha.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...