Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning έρχεται για βοήθεια της Ρωσίας στις ακτές τις Συρίας!!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Τέρμα τα αστεία. Αυτό που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο ξεπερνάει όλα όσα έχουμε δει  έως τώρα. Έρχεται , δηλαδή είναι καθ’δόν το κινεζικό αεροπλανοφόρο  Liaoning το οποίο θα «συνδέσει» την  παρουσία του  με το ρωσικό καταδρομικό « Moskva», το οποίο διαθέτει εκτός όλων των άλλων  8 συστοιχίες της ναυτικής   έκδοσης πυραύλων S-300v με ακτίνα δράσης 400 χλμ. Εάν σε αυτά τα πλοία προσθέσουμε τα υπόλοιπα 10 ρωσικά και 10 αμερικανικά συν τα υποβρύχια , που ευρίσκονται στην Μεσόγειο , έχουν μια υπερσυγκέντρωση » αδρεναλίνης» έξω από τις συριακές ακτές.   
Το σχέδιο του «παμπόνηρου» Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν ήταν «πολύ απλό». Όσο πιο «πολλοί» τόσο πιο καλά στον πόλεμο  εναντίον του ισλαμικού στρατού. Έχουμε και λέμε για την αποκαλούμενη «Ανατολική συμμαχία» , Ρωσία, Συρία, Ιράν , Κίνα και έπεται και συνέχεια……(εμείς λέμε και Ινδία) , αποτελούν το αντίπαλο δέος στο συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Η Ρωσική αεροπορία αφού περατώσει την διαδικασία καταγραφής των στόχων επί του συριακού εδάφους στην συνέχεια θα εφαρμόσει ένα σχέδιο μαζικών βομβαρδισμών εναντίον των Τζιχαντιστών. Προσέξτε «μαζικών ανηλεών βομβαρδισμών» όχι εναέριων «χειρουργικών επιθέσεων» τύπου ΝΑΤΟ,  έχοντας σκοπό να καμφθεί ΤΕΛΕΙΩΣ το ηθικό των ισλαμιστών μαχητών. Αυτή είναι «άλλωστε» η ρωσική φιλοσοφία της πρακτικής εφαρμογής τέτοιου είδους πολεμικών επιχειρήσεων .
Εδώ ακριβώς εισέρχεται ο παράγοντας Κίνα , μετ τα δικά της αεροσκάφη έξω από τις συριακές ακτές.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι, η Κίνα συνδέεται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στην Συρία, στην Μεσόγειο έχει εισέλθει ήδη  ένα κινεζικό  καταδρομικό το οποίο αποτελεί τον «προπομπό» του  κινεζικού  αεροπλανοφόρου Liaoning. Νομίζω ότι το Ιράν έχει επίσης εντατικοποίηση τις εργασίες του  μέσω της Χεζμπολάχ, με την δημιουργία ειδικών μονάδων όχι μόνο στην Συρία αλλά και στο λιβυκό έδαφος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι ένας «άλλος» διεθνής συνασπισμός( Ανατολική συμμαχία) κερδίζει έδαφος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που χρειάζεται είναι να ενταχθούν σε  μας »,  δήλωσε  το μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής της Δούμας,  υπεύθυνος  για τις Διεθνείς Σχέσεις,  Igor Morozov.
liaoning2611
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg εάν η Ουάσιγκτον απορρίψει την πρόταση της Μόσχας για κοινή δράση, η Μόσχα θα « συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους την δράση της εναντίον του ISIS».
Σχετικά με την ρεαλιστική  εξέλιξη του ζητήματος αυτού , ο Igor Morozov , δήλωσε : «όσον αφορά το διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις,  έχουν  ήδη αρχίσει. Διεξήχθη μια  τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του ομολόγου του υπουργού  Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, κάτι που αποδεικνύει ότι  έχει αποκατασταθεί η επαφή μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα οι δύο  ΥΠΑΜ  συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα μηχανισμό για τον συντονισμό των δύο πλευρών με την συριακή πλευρά. Ως εκ τούτου, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τα στρατεύματα του Bashar Assad θα συνεχίσουν  τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον του ISIS  »,  δήλωσε ο Morozov.

«Οι διαφορές που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν μόνο σε ένα πράγμα , «οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ». Εμείς  πιστεύουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ισλαμικό κράτος θα πρέπει να διεξαχθεί  με την βοήθεια των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ, και μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος, με την σαφή συμμετοχή τριών χωρών (Συρία, Ιράν, Ρωσία). Αυτή είναι η κύρια ουσία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών»  είπε ο Ρώσος γερουσιαστής Morozov.

Αλλά ο αρχισυντάκτης του γνωστού περιοδικού  «Εθνική Άμυνα» και σύμβουλος του ινστιτούτου γεωπολιτικών μελετών της Μόσχας  Igor Korotchenko πιστεύει ότι τυχόν παραδοχές σχετικά με το συριακό ζήτημα  είναι πρόωρες:

«Τα σχέδια των Πούτιν θα μπορούσε να τα γνωρίζει μόνο ο Πούτιν. Το  Bloomberg, δεν έχει καμία δύναμη στην Δύση και δεν μπορεί να γνωρίζει σχετικά με τα σχέδια του Ρώσου προέδρου, και το πώς η Ρωσία θα ενεργήσει. Μπορείτε να υποθέσουμε πολλά ,  μέχρι  και προσελήνωση αλλά όλα αυτά δεν είναι σοβαρά. Υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο και σε  επίπεδο των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες  θα «παράγουν» κάποιες λύσεις. Στο βαθμό που θα  συμφωνηθεί, αυτές οι αποφάσεις θα  εξυπηρετούν πιθανόν την δημιουργία ενός μεγάλου   διεθνούς   συνασπισμού , αυτό  όμως θα φανεί στην πορεία  », δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Η εκτίμηση για το τι πρόκειται να γίνει στην Συρία σίγουρα εκτός  από τις ΗΠΑ, έχει απόλυτη σχέση  και με  τα σχέδια της Κίνας και της Ρωσίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν προσβλέπει σε οποιαδήποτε «βοήθεια» από την Δύση. Όσο για την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας αυτή θα περιοριστεί στα απολύτως «απαραίτητα» για μην υπάρξει εμπλοκή των στρατευμάτων των δύο υπερδυνάμεων.  Η Συρία πιστεύουμε ότι θα καθορίσει  όχι μόνο το μέλλον των επόμενων χρόνων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

 http://www.pentapostagma.gr/


Κινεζική στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία! Καθ’οδόν το «Μέγα Βασίλειο της Ανατολής »!
china komandos

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Σύμφωνα με άρθρο του pentapostagma.gr: Κινέζοι Κομάντος «ετοιμάζονται» να εισέλθουν στην Συρία «στοχοποιώντας» και την Τουρκία!, πρώτοι από όλους είχαμε προϊδεάσει για την κινεζική στρατιωτική εμπλοκή Κινέζικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία.

Σύμφωνα με το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων almasdarnews.com αναφέρεται  ότι επίλεκτη στρατιωτική δύναμη της Κίνας είναι ήδη καθ” οδόν  για το Λιμάνι της  Λατάκειας και από μέρα σε μέρα θα φτάσει στο συριακό λιμάνι. Κινέζικά  ΕΜΠΟΡΙΚΑ φορτηγά πλοία  μεταφέρουν  συνεχώς στρατιωτικό υλικό , κάτι που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα από την περασμένη την Τρίτη το πρωί, δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ.!!

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τους Κινέζους κομάντος της περίφημης δύναμης «Snow Leopard», οι οποίοι και στο παρελθόν πραγματοποίησαν «αθόρυβα»  αποστολές εναντίον των Ταλιμπάν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αυτοί οι ίδιοι Κομάντος ΕΡΧΟΝΤΑΙ με άγριες διαθέσεις τόσο για τους Τζιχαντιστές όσο και για τους Ουιγούρους Τούρκους που πολεμούν στο πλευρό των  Τουρκμένων στην Συρία. Ο φόβος του Πεκίνου έχει να κάνει με το ότι οι Ουιγούροι αυτοί μαχητές θα «κάνουν τα ίδια» με την  επιστροφή τους στην δυτική Κίνα.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία υποστηρίζει μεταξύ άλλων «πολύ θερμά»  τους  Ουιγούρους Τζιχαντιστές του «κινήματος TIP» , ένα παρακλάδι της Αλ-Κάιντα,  το οποίο έχει «εξαπλωθεί» στο Πακιστάν και την Κίνα και τώρα ευρίσκεται στην  Ρωσία, την Ινδία και την Αίγυπτο, και το ΟΠΟΙΟ  θεωρείται και από το συριακό  καθεστώς του  Αλ-Άσαντ ως προπύργιο του ISIS.

Οι πληροφορίες ότι οι Κινέζοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες κατά τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουν  στην Ταρτούς,  επιβεβαιώθηκαν  και από τον Αρχηγό  του συριακού στρατού. Η δημοσίευση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα στην Συρία θα « δημιουργήσει» τον « δικό της» αντιτρομοκρατικό συνασπισμό, ο  οποίος θα είναι μια εναλλακτική εκδοχή της στρατιωτικής συμμαχίας που σχηματίστηκε από τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS αναφέρει  το ρωσικό δημοσίευμα .

Η πολεμική εμπλοκή της Κίνας  στον πόλεμο για την Συρία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην σημερινή ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Σε συνέντευξη Τύπου στο «Russia Today» ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν  Husein Amir  Abdollahiyan  δήλωσε ότι «το Ιράν θα πολεμήσει τον «ισλαμικό στρατό»   μαζί με τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, Amir ομιλεί σαφώς για την δημιουργία ενός ευρύ στρατιωτικού  συνασπισμού.

«Χαιρετίζουμε την πρόταση του Ρώσου Προέδρου για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είμαστε  ακόμα πρόθυμοι να εφαρμόσουμε αυτήν την πρωτοβουλία για επιτευχθεί η  γενική δράση και να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ μαζί»,  δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

Το γεγονός ότι η Ρωσία θα πολεμήσει τους Τζιχαντσιστές μαζί με τους  χιλιάδες Ιρανούς φρουρούς και τους επίλεκτους Κινέζους κομάντος, αλλάζει άρδην το σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά η ένταξη της Κίνας στην   ρωσική συμμαχία ξεπερνά όλες τις προσδοκίες που  μπορεί να φανταστεί κανείς. Η παρουσία της διεθνούς συμμαχίας μεταβάλλει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Μόσχας, εξαπολύοντας την τεράστια δύναμη των  ρωσικών όπλων στην Μέση Ανατολή.

Αναμένεται η αντίδραση της Ουάσιγκτον η οποία θα συνταχθεί με τον ρωσικό συνασπισμό για να απαλειφθεί ολοκληρωτικά  ο ISIS σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή , όσο για την επόμενη ημέρα αυτή είναι αβέβαιη τόσο για την Συρία όσο και για τον Άσαντ.
http://www.pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...