Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο B.Πούτιν στο CBS: «Θα σώσω τη Συρία – Μόνο ο λαός της θα αποφασίσει για το μέλλον του» (ΒΙΝΤΕΟ)


του Βασίλη Καπούλα

Η συνέντευξη που πήρε ο δημοσιογράφος του CBS, Charlie Rose, από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εκπομπή σε «60 λεπτά» θα του μείνει αξέχαστη…
Κεντρικό θέμα της συζήτησης η Συρία…
Ο Β.Πούτιν ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, δύο πράγματα: ότι μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για το ποιος θα τους κυβερνήσει και τόνισε πως η Ρωσία θα σώσει τη Συρία και θα στηρίξει τη νόμιμη κυβέρνησή της.
Πρακτικά αυτό που είπε στη διπλωματική γλώσσα ο Β.Πούτιν είναι ότι η επίσημη έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον στόχων ισλαμιστών θα ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή.
Charlie Rose: Θέλετε να ενωθείτε με τις ΗΠΑ για τη μάχη εναντίον του ISIS; Για το λόγο αυτό βρίσκεστε εκεί. Μερικοί σκέφτονται ότι αυτό μπορεί να αποτελεί μόνο ένα μέρος από το στόχο σας, να σώσετε δηλαδή την κυβέρνηση του Μ.Άσαντ γιατί χάνει έδαφος και ο πόλεμος δεν εξελίσσεται καλά γι αυτόν. Και είστε εκεί για να τον σώσετε…
Vladimir Putin (μέσω μεταφραστή): Λοιπόν, έχετε δίκαιο, Και είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι οποιεσδήποτε πράξεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, ανατροπής δηλαδή της νόμιμης κυβέρνησης θα δημιουργήσουν μια κατάσταση της οποίας μάρτυρας είμαστε τώρα σε χώρες της περιοχής, όπως Λιβύη και Ιράκ.

Και δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση για την κρίση στη Συρία από την ενδυνάμωση των αποτελεσματικών δομών της κυβέρνησης και της βοήθειας της στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει θετικός διάλογος με τη «λογική» αντιπολίτευση (όχι δηλαδή ισλαμιστές εξτρεμιστές) και μεταρρυθμίσεις.
Rose: Όπως γνωρίζετε, μερικές χώρες του συνασπισμού, θέλουν να δούν τον Πρόεδρο Άσαντ να φύγει πρώτος πριν υποστηρίξουν τη Συρία.
Putin: Θέλω να τους συστήσω το εξής: Μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα τους κυβερνήσει και πως.

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος Β.Πούτιν…



 http://tilegrafima.gr/
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...