Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Θα πάρει «φωτιά» η ανατολική Μεσόγειος Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με 40 ασκήσεις, λένε οι Ρώσοι! Τι απαντάει το ΝΑΤΟ;

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα  Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, ανακοίνωσε ότι μονάδες επιφανείας του ρωσικού ναυτικού θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην «ανατολική Μεσόγειο»,
το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, καθώς η Δύση «αντιδρά» έντονα σχετικά με την στρατιωτική συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων από τη Μόσχα στην Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Θα διεξαχθούν πάνω από «40 ασκήσεις μάχης» με την χρήση τριών ή τεσσάρων πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το καταδρομικό MOSKVA (μαζί με δύο υποβρύχια) σε αποστολές που θα περιλαμβάνουν την εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς, ασκήσεις ανθυποβρυχιακού  πολέμου και ασκήσεις ναυτικής περιπολίας ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία ειδοποίησε επίσημα την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα για την διέλευση ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους πάνω από την περιοχή.

Σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr, με τίτλο:Άσκηση 25.000 νατοϊκών δυνάμεων αμέσου επεμβάσεως κοντά στην Ελλάδα, τονίζουμε ότι και το ΝΑΤΟ την ίδια περίοδο σχεδιάζει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες θα λάβουν χώρα αρχές Οκτωβρίου σε ανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανάλυση  από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, αναφέρεται ότι στην ίδια περιοχή έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ρωσική αρμάδα από 22 πολεμικά πλοία, κάτι που σαφώς «προσφέρεται» για ναυτικές ασκήσεις, και όχι μόνο!

Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ με το αντιτορπιλικό USS Carney και άλλα τέσσερα αντιτορπιλικά της ιδίας κλάσης, θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην συμβολή των ΗΠΑ στην αντιβαλλιστική πυραυλική άμυνα στην ανατολική Μεσόγειο για το ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό έχει ενταχθεί στο στολίσκο μαζί με τα άλλα τρία αντιτορπιλικά  κλάσης Arleigh Burke στην Ισπανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στην Ευρώπη, τα πλοία αυτά θα συμβάλουν στην εκτέλεση «μυριάδων καθηκόντων» που καταλαμβάνουν «ολόκληρο το φάσμα» των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας, εκπαιδευτικών ασκήσεων, καθώς και άλλων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Η «συγκέντρωση» των αμερικανικών δυνάμεων έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα  σύντομα , ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Pamela Rawe σε πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου θα αυξηθεί σε τέσσερα.

Η συγκέντρωση της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας στην περιοχή, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση  διαφόρων θεμάτων ταυτόχρονα, τονίζει ο Ντμίτρι Εφίμωφ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας για το ρωσικό Κοινοβούλιο.

Υπάρχει μια συνεχής εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλου μεγέθους με πολεμικές δηλώσεις εκατέρωθεν στις ακτές της Συρίας. Το όλο σκηνικό είναι λίαν επικίνδυνο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...