Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ποιές πόλεις αναπτύχθηκαν οι ρώσοι πεζοναύτες στη Συρία…προστατεύουν και την ευρύτερη περιοχή στη Σελευκόβουλο

Οι ρώσοι πεζοναύτες και η Φρουρά της Ιρανικής Επανάστασης (IRG) ενίσχυσαν τις θέσεις τους εγκαθιστώντας σημεία ελέγχου στο εσωτερικό των πόλεων της...
Slunfeh (επαρχία Ανατολικής Λαττάκεια), Masyaf (επαρχία ανατολικής Ταρτούς) και στην Ras Al-Bassit (στην πόλη της Λαττάκεια).
Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό του συριακού στρατού τουλάχιστον 2.800 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν εκκινώντας από τη βάση στη Slunfeh.Αυτό επέτρεψε στους ρώσους πεζοναύτες και στην Φουρά της Ιρανικής Επανάστασης  να δομήσουν οχυρά γύρω από την ορεινή αυτή πόλη  με θέα το κάμπο της Al-Ghaab.

Η αντικατάσταση του συριακού στρατού από ρώσους πεζοναύτες και IRG μέσα στην πόλη της Slunfeh,είναι επιτακτική για 2 λόγους:

1 –Οι ισλαμιστές δεν είχαν παρά να περάσουν από Slunfeh αν αυτοί ήθελαν να φθάσουν στην Λαττάκεια περνώντας από το κάμπο του Al-Ghaab –αλλά από εδώ και πέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ρώσους και ιρανούς.

2 –Η παρουσία τους στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Λαττάκεια αποτελεί μια σαφέστατη προειδοποίηση  στους ισλαμιστές αντάρτες ότι η Λαττάκεια θα παραμείνει έξω από τα όρια των στρατιωτικών τους πλάνων

10989470_903553006386792_7180806773491963298_n
Το Ras Al-Bassit είναι ένα άλλο σημείο στρατηγικής σημασίας.Βέβαια όχι γιατί βρίσκεται υπό απειλή αλλά πολύπερισσότερο γιατί αποετελεί την έδρα της 4ης μηχανοκίνητης μονάδας στο Βορρά της Συρίας (το αρχικό QG είναι το Yafour,στη Δαμασκό). Οι ρώσοι πεζοναύτες και οι IRG που αναπτύχθηκαν στο Ras Al-Bassit πιθανότατα θα πηγαινοέρχονται και στην συραρμένικη πόλη του Kassab κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

Στην Masyaf ανατολικά της Tartous αναπτύχθηκαν γιατί αυτή η πόλη είναι η έδρα των Μονάδων Εθνικής Άμυνας αφού αυτή διαθέτει και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των δυνάμεων πολιτοφυλακής  (12,000-16,000).

Στην ευρύτερη περιοχή της Masyaf βρίσκονται οι πόλεις πλειοψηφικά χριστιανικές της Al-Sqaylabiyah και Mhardeh.Αυτές οι 2 πόλεις ήταν ο στόχος επιθέσεων από την οργάνωση της Al-Qaïda στη Συρία «Jabhat Al-Nusra». Σε κάθε περίπτωση οι πολιτοφυλακές των 2 πόλεων ήταν σε θε΄ση ν΄αποκρούσουν κάθε επίθεση.

Επιπλέον ρώσοι και ιρανοί δομούν αυτόν τον θύλακα γύρω από το Masyaf για να αποτρέψουν τους ισλαμιστές αντάρτες να διεισδύσουν στην επαρχία της Tartous. infosdany 26.9.15
dimpenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...