Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η καταφυγή στην ανταλλακτική οικονομία είναι μονόδρομος

Oι Έλληνες στρέφονται στο παμπάλαιο σύστημα του αντιπραγματισμού για να καταπολεμήσουν την κρίση ρευστότητας της χώρας.

Έργα τέχνης ανταλλάσσονται για ελαιόλαδο, λογιστικές υπηρεσίες για αναλώσιμα είδη γραφείου, και 6.000 νέοι χρήστες εγγράφηκαν στην ιστοσελίδα ανταλλακτικής οικονομίας Tradenow μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους New York Times.

Η tradeNOW ξεκίνησε το 2013 με δραστηριοποίηση στον τομέα της ανταλλακτικής οικονομίας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που συνδύασαν τη μέχρι σήμερα επαγγελματική τους εμπειρία και δημιούργησαν την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών προϊόντων.

Η συναλλαγή/ανταλλαγή πραγματοποιείται σε τέσσερα βασικά βήματα: Πρώτα γίνεται η ανάρτηση των προϊόντων/υπηρεσιών που ζητούνται ή προσφέρονται. Έπειτα πραγματοποιείται η αντιστοίχιση σύμφωνα με τις ίσες ή παρόμοιες αξίες προς διάθεση ή αναζήτηση. Το τρίτο βήμα είναι το κομμάτι της ανταλλαγής, στη διάρκεια του οποίου οι ιδιώτες μέσω του συστήματος της tradeNOW καταλήγουν σε συμφωνία. Τέλος, έρχεται η αξιολόγηση.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας» είπε στους Times ο Θοδωρής Ρούσσος, Έλληνας κρεοπώλης που αγόρασε ένα νέο φορτηγάκι προσφέροντας κρέας. «Οι άνθρωποι βρίσκουν πιο πρακτικό τον αντιπραγματισμό εφόσον δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο χρήμα».


http://www.freepen.gr/2015/09/blog-post_5530.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...