Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Μεγάλο τμήμα του τουρκικού στρατού μεταβαίνει στο Ντιγιαρμπακίρ

Τουρκία: Επιθέσεις PKK- σκοτώθηκαν στρατιώτες και αστυνομικοί
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε σε γέφυρα στην εθνική οδό Σεμντινλί – Γιουξέκοβα, εξερράγη με τηλεχειρισμό με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί ένα όχημα του στρατού, να σκοτωθούν δύο Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλοι τρεις.


Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16:45 τοπική ώρα χθες.

«Οι τρεις τραυματίες και οι συνάδελφοί μας μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι απογειώθηκε ελικόπτερο για εντοπισμό των δραστών στην περιοχή.

Ένα παρόμοιο περιστατικό, σημειώνει το δημοσίευμα, συνέβη στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ο οδηγός του αστυνομικού οχήματος.

Οι τρομοκράτες του PKK πυροδότησαν τον μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε γέφυρα στην εθνική οδό Μπατμάν- Κοζλούκ, εκτός από τους νεκρούς τραυματίστηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί και πέντε πολίτες, που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας.

Ο δρόμος καταστράφηκε και έκλεισε, ενώ ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των τρομοκρατών στην περιοχή, όπως σημειώνει σήμερα το τούρκικο δημοσίευμα.

+ + +

Μεγάλο τμήμα του τουρκικού στρατού μεταβαίνει στο Ντιγιαρμπακίρ

Μεγάλη μετακίνηση του τουρκικού στρατού παρατηρήθηκε προς την επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, μετά τη θυελλώδη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, σημειώνει η εφημερίδα ‘Μπουγκούν’.

Από τη Δευτέρα το βράδυ άρχισε μια μετακίνηση του στρατού, εν είδη αυτοκινητοπομπής και με συνοδεία αστυνομικών αυτοκινήτων, καθώς μετακινούνταν, τουλάχιστον, είκοσι άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα από την επαρχία της Σανλιούρφας προς το Ντιγιαρμπακίρ.

Η ένταση στην περιοχή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με πολλές συγκρούσεις αλλά και θανάτους εκατέρωθεν, καθώς το αυτονομιστικό Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) επιτίθεται αδιάκοπα κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Η αντιπαράθεση οξύνθηκε έπειτα από την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην περιοχή Μπισμίλ του Ντιγιαρμπακίρ.

Στην περιοχή ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της οργάνωσης του κουρδικού ‘πατριωτικού κινήματος νεολαίας’- (YDG-H), με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 16χρονος Κούρδος στην συνοικία Ορούτς της Μπισμίλ. Ο θάνατός διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Μπισμίλ και πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Κρίθηκε άμεση η παρουσία του τουρκικού στρατού στην περιοχή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα σε πολλές πόλεις και περιφέρειες έχει τεθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, κυρίως στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές, όπου οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Επί εννέα ημέρες είχε αποκλεισθεί η πόλη Τζίζρε με αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία των κατοίκων λόγω έλλειψης προμηθειών στην πόλη.

echedoros-a.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...