Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτικός Αναλυτής: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «μέσα στα επόμενα 10 χρόνια»

Ο πολιτικός αναλυτής Κάρλος Μουρίλο (Carlos Murillo), μιλώντας στην εφημερίδα La Nacion της Κόστα Ρίκα εκτίμησε πότε θα ξεσπάσει το Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Σύμφωνα με τον Μουρίλο, εάν η γεωπολιτική κατάσταση παραμείνει στα σημερινά της επίπεδα, ο πόλεμος ίσως να ξεσπάσει σε 10 χρόνια, ή ίσως και νωρίτερα.

Ο πόλεμος θα μπορούσε να γενικευθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα ή -φυσικά- όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος αναλυτής μάλιστα «εύχεται» ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε η Λατινική Αμερική να ξεφύγει από την εμπλοκή της σε αυτόν.

Καθώς η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία, σε περίπτωση που η Ρωσία καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό της την Αρκτική, θα γίνει η κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη που θα ορίζει τις τιμές του φυσικού αερίου.

Στον στρατιωτικό ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, οι Αμερικανοί έχουν το πλεονέκτημα της διασποράς βάσεών τους σε όλο τον κόσμο, όπου μπορούν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους. Η Ρωσία μπορεί να απαντήσει μόνο με τους πυραύλους της.

Εάν κυβερνούσαν οι Ρεπουμπλικανοί, εκτιμά ο Μουρίλο, ίσως ήδη να είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Το πώς χειρίζονται οι Δημοκρατικοί τα πράγματα είναι που έχει μεταθέσει στο μέλλον τη σύγκρουση.

Επίσης είπε ότι η επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προς την ανατολική Ευρώπη ήταν λάθος. Αν και το έκαναν αυτό για να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια, επισημαίνει.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...