Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο υπερπύραυλος των Ρώσων στη Συρία...

Οι Αμερικάνοι έπαψαν να είναι τόσο... αλαζόνες μόλις αντίκρυσαν τον υπερυψηλής τεχνολογίας ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο anti-ship interceptor SS-N-25.
Ο πύραυλος αυτός εκτοξεύεται από αεροπλάνο (αέρος - θαλάσσης), από πολεμικά πλοία (θαλάσσης - θαλάσσης) και από αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες ξηράς (ξηράς - θαλάσσης) και δεν εντοπίζεται. Mάλιστα θεωρείται το τελειότερο όπλο καταστροφής πλοίων, κάτι που θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο στους Ρώσους διότι το μεγάλο ατού των Αμερικανών είναι το ναυτικό τους.

Ο πύραυλος αυτός δεν αναχαιτίζεται ούτε εξουδετερώνεται. Το ναυτικό των ΗΠΑ επί του παρόντος δεν διαθέτει καμιά άμυνα εναντίον του όπλου αυτού. Στο NATO είναι γνωστός ως πύραυλος SS-N-25 Sunburn (Ηλιακό έγκαυμα) Ο SS-N-25 μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή 200 χιλιοτόνων (βόμβα Χιροσίμας) ή συμβατική των 750 λιβρών και έχει εμβέλεια 200 χλμ. Στη σχεδόν απίθανη περίπτωση που εντοπιστεί σε μικροδευτερόλεπτα αντιδρά με ελιγμούς ζικ-ζακ, χωρίς να εγκαταλείπει τον στόχο του. Αναπτύσσει την ασύλληπτη ταχύτητα των 2,9 Mach (3,400 χλμ ανά ώρα) και μπορεί να βυθίσει το πλοίο σε ελάχιστα λεπτά. Μιλάμε για τεχνολογία τουλάχιστον 20-30 χρόνια μπροστά από τα υπερόπλα που έχουμε συνηθίσει, και άλλη μια απόδειξη για τη ρωσική υπεροχή σε θέματα οπλικών συστημάτων.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι οι Ρώσοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να τον χρησιμοποιήσουν στη Συρία. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε οι αντίπαλοι να είναι προετοιμασμένοι για μια σκληρή και συντριπτική ήττα...

voicenews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...