Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ - Νέες απώλειες μετρά ο Τουρκικός Στρατός από τις επιθέσεις του PKK την περασμένη εβδομάδα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ

Νέες απώλειες μετρά ο Τουρκικός Στρατός από τις συνεχόμενες επιθέσεις του PKK στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά την περασμένη εβδομάδα ο Τουρκικός Στρατός και η Στρατοχωροφυλακή έχασαν τέσσερις άνδρες σε πέντε διαφορετικά περιστατικά.

Το περασμένο Σάββατο από επίθεση της κουρδικής οργάνωσης σκοτώθηκε ο Ταγματάρχης της Στρατοχωροφυλακής Yavuz Sonat. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Tunceli στο χωριό Yapraklı τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Την προηγούμενη ημέρα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επαρχίες Şırnak στην περιοχή Beytüşşebap. Στα δύο αυτά περιστατικά τραυματίστηκαν και οκτώ Τούρκοι στρατιώτες.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου τρείς Αστυνομικοί και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επαρχία Bingöl σε δύο διαφορετικές επιθέσεις του PKK με πολυβόλα και RPG.

Τέλος ένας στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα του στην περιοχή Silvan στο Diyarbakır την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου μετά από επίθεση ανταρτών του PKK.

Συνολικά από τις αρχές Ιουλίου έχουν σκοτωθεί από την κουρδική οργάνωση 126 Τούρκοι στρατιωτικοί, στρατοχωροφύλακες και αστυνομικοί, ενώ έχουν τραυματιστεί 231.

viadiplomacy.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...