Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Φουντώνει η μάχη για την αρχηγία της ΝΔ

σχόλιο Γ.Θ : Η ΝΔ όλες αυτές τις δεκαετίες συντέλεσε στο να μαντρώσει το πατριωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας προκειμένου να το καθοδηγεί σαν προβατόσχημος λύκος σε μια υπόγεια ανθελληνική πορεία αλλά και να μην αφήσει χώρο ώστε να δημιουργηθεί κάτι αληθινά πατριωτικό.
Καλή λευτεριά... (μπορεί να άργησε αλλά έρχεται...)

Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ. με το βλέμμα στραμμένο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος αναμένεται να ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα εφόσον ο πρόεδρος του κόμματος θέσει τελικά υποψηφιότητα.

Έκπληξη αποτέλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ μέσω διαδικτύου την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ. και είναι ο δεύτερος υποψήφιος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, ο 37χρονος περιφερειάρχης πιθανότατα αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος και φυσικά τη λίστα με τις απαραίτητες 50 υπογραφές.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να ανέδειξε ως στοιχείο προβληματισμού και αντικίνητρο το κώλυμα εκλογιμότητας που έχουν οι περιφερειάρχες.

Με υποψηφίους τους κ. Μεϊμαράκη, Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται ο τέταρτος διεκδικητής θα είναι πιθανότατα, ο κ. Μάκης Βορίδης. Λιγότερες, πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο, αντί του κ. Βορίδη, τη «δεξιά πλατφόρμα» στην εκλογική κούρσα να εκφράσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο κ. Μεϊμαράκης τότε ο ίδιος δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ. ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή, γαλάζια στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνηση αιφνιδιασμού από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

sofokleousin.gr/archives/257445.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...