Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΕ: Για 1η φορά ρώσοι πεζοναύτες πολέμησαν κατά της ISIS νικηφόρα υπεραμυνόμενοι την αεροπορική βάση Kweiris στο Χαλέπι.

Cdtdtf
Πριν από το ξημέρωμα  της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου ρώσοι  πεζοναύτες πήραν για πρώτη φορά μέρος σε μάχη στη Συρία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DEBKAfile που προέρχονται από την Τσαχάλ και τις μυστικές υπηρεσίες.
Η ρωσική ναυτική ταξιαρχία 810 αγωνίστηκε στο πλευρό του  συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ σε μια επίθεση κατά των δυνάμεων της ISIS στην αεροπορική βάση Kweiris, ανατολικά του Χαλεπίου.
Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου την 21η Σεπτεμβρίου – μόλις τρεις μέρες πριν – ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία βρίσκονται μόνο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν θα εμπλακούν στη μάχη στο πλευρό του συριακού στρατού,της  Χεζμπολάχ ή και των ιρανικών  στρατιωτικών δυνάμεων.
Οι δυνάμεις της  ISIS που αποτελούν τον πολιορκητικό κλοιό της αεροπορικής βάσης κυριαρχούνται από τους Τσετσένους μαχητές υπό τις διαταγές του Αμπού Ομάρ αλ-Shishani, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια.Ο 27χρονος αλ-Shishani κατάγεται από τον τσετσενικό θύλακα του Pankisi στη Γεωργία και όπως και πολλοί άλλοι εντάχθηκε στην ISIS το 2012.
Ωστόσο, η αντιπαράθεση με τους τσετσένους μαχητές δεν ήταν ο μόνος λόγος που η αεροπορική αυτή βάση αποτέλεσε προτεραιότητα για τους ρώσους και πρωταρχική αποστολή.Όπως το ίδιο μέσο είχε αναφέρει και στις 11 Σεπτέμβρη η πρώτη ρωσική αποστολή στη Συρία θα ήταν να σπάσει η πολιορκία των « ανταρτών » στο Χαλέπι τη  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.Ως πρώτο βήμα οι Ρώσοι οφείλουν να παρεμποδίσουν να διακοπεί ο αυτοκινητόδρομος 5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό, και να τον κρατήσουν ανοιχτό για να καταφθάνουν οι ενισχύσεις του συριακού στρατού και οι προμήθειες  στρατιωτικού εξοπλισμού στην πόλη.
Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην ISIS λίγο μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησης του Allen δείχνει ότι ο Πούτιν δεν είναι σε αναμονή για συνεργασία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών.Είναι επίσης η πρώτη φορά που μια παγκόσμια δύναμη όπως η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πάει στη μάχη στο πλευρό μιας οργάνωσης όπως η Χεζμπολλάχ. DEBKAfile 24.9.15
Την ίδια στιγμή το ιρανικό πρακτορείο Farsnews αναφέρει ότι ο συριακός στρατός σκότωσε περισσότερους από 120 τακφιριστές τρομοκράτες στην επαρχία του Χαλεπίου την Πέμπτη. Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές προσθέτει ότι ο στρατός ανακατέλαβε μάλιστα και διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαλεπίου.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, περισσότερα από 120 τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Χαλεπίου.
Οι μονάδες του στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον βαριά οπλισμένων τακφιριστών τρομοκρατών σε ζώνες γύρωαπό το αεροδρόμιο Kowaires στο Ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου και τους απώθησαν.  Τα συριακά στρατεύματα ανακατέλαβαν την Τρίτη και τα στρατηγικής σημασίας χωριά του Tal Reyman και al-Salehiya που βρίσκονται κοντά στο Αεροδρόμιο Kowaires.
Οι τρομοκράτες της ISIS πολιόρκησαν το αεροδρόμιο Kowaires για πάνω από 2,5 χρόνια, αλλά το αεροδρόμιο είναι πάντα υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.Το αεροδρόμιο Kowaires είναι στρατηγικά σημαντικό διότι θεωρείται η πρώτη γραμμή του συριακού στρατού στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Farsnews 24.9.15

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...