Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΑΝΤ, ΚΟΥΡΔΩΝ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!

240920152228230796853_2
σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά, αν δεν ήταν ο Ρετζέπ και η πολιτική του, η διάλυση της τουρκιάς θα φάνταζε πέρα ως πέρα μακρινή.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα «ρέστα» του έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο αεροπλάνο της επιστροφής του από την Μόσχα,
όπου είχε πάει για τα εγκαίνια του νέου μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους και όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.
Στην συνέντευξη αυτή επιτέθηκε εναντίον σχεδόν όλων όσων έχουν ανάμειξη στην κρίση της Συρίας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει το καθεστώς Άσαντ ότι… συνεργάζεται με τους Τζιχαντιστές και ότι τους… προμηθεύει πετρέλαιο για τις κινήσεις των στρατιωτικών τους μονάδων, κάτι που βέβαια προκαλεί ειρωνικά σχόλια όταν όλοι ξέρουν την άμεση σύνδεση και στήριξη της Τουρκίας προς το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
Εκτός όμως από τους Τζιχαντιστές, ο Ερντογάν εξαπέλυσε επιθέσεις και εναντίον πολλών άλλων που δεν συμφωνούν με τις… «βαθυστόχαστες» απόψεις του για την Συρία. Έτσι κατά πρώτο ανέφερε πως διαφώνησε ριζικά με την ρωσική ανάμειξη στην Συρία και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, αυτό το εξέθεσε στον Ρώσο πρόεδρο χωρίς όμως να… δώσει προέκταση, όπως ανέφερε, γιατί στο θέμα αυτό… έχει υποληφθεί ο ΟΗΕ.
Έκτος όμως από την Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση και κατά των ΗΠΑ γιατί, όπως ανέφερε, στηρίζουν τους Κούρδους τρομοκράτες και όπως τόνισε είναι μεγάλο λάθος από την αμερικανική πλευρά να μην χαρακτηρίζει τους Κούρδους της Συρίας σαν τρομοκράτες ενώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τις συνέπειες αυτής της τρομοκρατίας δεν τις πληρώνουν οι ΗΠΑ, αλλά η Τουρκία!
Τέλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί με σκληρά λόγια και κατά του Ισραήλ για τα πρόσφατα επεισόδια στο τέμενος Ομάρ της Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντας τους Ισραηλινούς σαν στυγνούς τρομοκράτες και εγκληματίες κατά των Παλαιστινίων. Η «μπάλα» πήρε και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχαμέντ Σίσι, που για άλλη μια φορά τον χαρακτήρισε σαν πραξικοπηματικό δικτάτορα.
Φαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος με την άκρως υπερφίαλη πολιτική του φιλοδόξει να επαληθεύσει τις διάφορες στρατηγικές αναλύσεις, καθώς και τις προβλέψεις, ότι με την πολιτική αυτή θα οδηγήσει την Τουρκία σε πολλαπλές συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα που θα επιφέρουν την τελική κατάρρευση της χώρας του.
Inshallah!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...