Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Επίθεση της Κίνας στους φονιάδες του ΝΑΤΟ: «Βομβαρδίσατε κυρίαρχα κράτη και σκοτώσατε αθώους πολίτες»

«Κάνατε άνω κάτω την Ευρώπη και το ίδιο θέλετε να κάνετε και σε Ασία-Ειρηνικό»

Νέα επίθεση κατά της εγκληματικής οργάνωσης ΝΑΤΟ εξαπέλυσε το κινεζικό ΥΠΕΞ το οποίο κατηγόρησε την Συμμαχία ότι έχει κάνει άνω κάτω την Ευρώπη και επιχειρεί να κάνει το ίδιο και σε Ασία και Ειρηνικό.

Η δήλωση αυτή ήταν η απάντηση στην βδελυρή Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών, Λίζα Τρας, ότι η Κίνα πρέπει να «παίξει με τους κανόνες» και ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να χτυπηθεί και η κινεζική οικονομία.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γουενμπίν, επέκρινε τα σχόλια της Τρας, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι απαιτεί από τις άλλες χώρες να τηρούν κανόνες, ενώ το ίδιο «διεξήγαγε άσκοπους πολέμους και βομβάρδισε κυρίαρχα κράτη, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας αθώους πολίτες».

«Το ΝΑΤΟ, ένας στρατιωτικός οργανισμός για τον Βόρειο Ατλαντικό, έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για να προκαλέσει συγκρούσεις», συμπλήρωσε ο Γουάνγκ σύμφωνα με τον Guardian. «Έχει κάνει άνω κάτω την Ευρώπη και τώρα προσπαθεί να κάνει το ίδιο σε Ασία-Ειρηνικό, ίσως και σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Στην Κίνα έχουν καταλάβει προ πολλού ότι αν ηττηθεί η Ρωσία στο γεωπολιτικό μέτωπο της Ουκρανίας μετά έπεται η σειρά τους.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να υπάρχει καμία άλλη υπερδύναμη που να μπορεί να κοντράρει την παγκόσμια ηγεμονία τους.

Κάποιοι στην Κίνα ελπίζουν ότι θα μπορέσει το Πεκίνο να συνεχίσει την οικονομική του εξάπλωση αλλά οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πως ο καιρός των οικονομιών έχει τελειώσει και έχουμε εισέλθει στην εποχή της πραγματικής ισχύος.

Σε ομιλία της στο δημαρχείο του Λονδίνου την Τετάρτη, η βδελυρή Τρας ζήτησε εκ νέου την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι συντονισμένες κινήσεις για την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας απέδειξαν ότι η πρόσβαση των δημοκρατικών χωρών στις αγορές δεν είναι πλέον δεδομένη.

Επίσης, απευθύνθηκε στην Κίνα: «Οι χώρες πρέπει να παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες. Και αυτό περιλαμβάνει την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...