Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ο Άγιος Γεώργιος μας σκέπαζε με τον μανδύα του!

Στην τρομοκρατική επίθεση των Τσετσένων ανταρτών στο Θέατρο Πολιτισμού της Μόσχας στις 26 Οκτωβρίου του 2002, οι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού πραγματοποίησαν έφοδο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο θέατρο, όπου κρατούνταν όμηροι περισσότερα από 700 άτομα.
”Με προσευχή ξεκινήσαμε την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, μας ευλόγησε σε ειδική τελετή ο ιερέας της μονάδας μας. Ακόμα και όταν σφαίρες των τρομοκρατών έπεσαν πάνω σε συναδέλφους αυτοί δεν σκοτώθηκαν. Υπήρχαν μαρτυρίες μοναχών και λαϊκών που προσεύχονταν, οι οποίοι έβλεπαν νοερά τον ΑΓΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ”!
Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του 15 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο της Μόσχας ο διοικητής της ομάδας Alfa των μυστικών υπηρεσιών της FSB Συνταγματάρχης Vitaly Nikolaevich Demidkin, ο οποίος και εισέβαλε πρώτος στο θέατρο με τους άντρες του. Ερώτηση: Τι σύννεφο ήταν αυτό (μες στο θέατρο);
Απάντηση: Τα περιέγραψα όλα σε μια διορατική γιαγιά. Και μου λέει: ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος στάθηκε ανάμεσα σε εσάς και τους αντάρτες και σας σκέπασε από τα σκάγια, από τις σφαίρες. Τη ρωτάω, γιατί συνάδελφοί μου ταυματίστηκαν στα πόδια κι ο Ρωμανός σκοτώθηκε πίσω από την πλάτη μου; Και η γιαγιά μου έδειξε ότι εκεί τελείωνε ο μανδύας του αγίου. Τα θαύματα δεν τελείωσαν εκεί. Μετά από λίγο, κοιτάμε – κι ένας άντρας έτρεχε στο διάδρομο προς το μέρος μας. Του φωνάζουμε, αλλά δεν σταματά. Έπρεπε να πυροβολήσω για να τον σκοτώσω. Καθώς έπεσε, εξερράγη αμέσως. Ήταν μια «ζωντανή βόμβα».

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...