Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Τράγκας: Ο Ερντογάν «πνίγεται» στη Συρία και στρέφεται αφρίζοντας προς το Αιγαίο

Ας είμεθα στα όπλα, ας απομονώσουμε τους σπεύδοντες να δώσουν γη και ύδωρ και ας τον αφήσουμε να σαρωθεί απομονωμένος από τον διεθνή περίγυρο

Μόσχα και Ουάσιγκτον φρενάρουν τα σχέδια του Ερντογάν στη Συρία. Θέλει να επιτεθεί στο Ιντλίμπ αλλά η θέα των τεθωρακισμένων της Ρωσίας και η βεβαιότητα ότι θα βουλιάξει και θα συντριβεί σε ένα πολεμικό τέλμα τον κάνουν να αφρίζει και να στρέφεται προς τον κυρίαρχο στόχο του που είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος. Χάνει πολλά εκατομμύρια και πολύ αίμα κάθε μέρα. Έχει θυμώσει όλους τους πρώην συμμάχους του.

Ουάσιγκτον και Μόσχα τον θεωρούν πλέον αφερέγγυο, αναξιόπιστο και απρόβλεπτο. Το ξέρει. Στο εσωτερικό της χώρας του οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί και η κατάρρευση της οικονομίας, κάνουν το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια του. Θέλει οπωσδήποτε μία νίκη. Θέλει οπωσδήποτε ένα λάφυρο. Και στρέφεται εναντίον μας. Θα στραφεί περισσότερο εναντίον της ιστορικής χώρας μας και θα επιδιώξει να πάρει ένα κομμάτι από τις θάλασσές μας και την εδαφική μας κυριαρχία. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από τον ενδοτισμό των νοταράδων της πόλης, την έλλειψη ψυχραιμίας και εθνικής ενότητας, την απουσία αποφασιστικότητας από την πολιτική ηγεσία και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Ας προσευχηθούμε οι άνεμοι του πολέμου και η απύθμενη βουλιμία του να τον παραμερίσουν. Ήδη εμφανίζεται απομονωμένος και ιδιαίτερα ενοχλητικός στον διεθνή περίγυρο. Δαπανάει πολλά χρήματα κάθε μέρα για να σκοτώνονται οι συμπατριώτες του.

Σπείρει αστάθεια στο περιβάλλον της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Και αποτελεί αποκρουστικό θέαμα για κοινωνίες παραδοσιακών φίλων του, ακόμα και για την κοινωνία της Γερμανίας. Η Ευρώπη μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερα σημάδια πολιτικής αποσύνθεσης και οικονομικής κρίσης αλλά αισθάνεται στην πλειοψηφία της αποτροπιασμό για το τυραννικό καθεστώς του. Το «καυτό» ερώτημα, επαναλαμβάνω και σήμερα, είναι πόσο οι σταυροφόροι της Δύσης θα αργήσουν ή θα εγκαταλείψουν ή θα θελήσουν να δώσουν κομμάτια από τη νέα πόλη, από τη χώρα μας στον αδίστακτο Ταγίπ που ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κανένα από τα χριστιανικά έθνη, από τα δυτικά κράτη δεν τον βλέπει με συμπάθεια, παρά τη φοβία για τα μεταναστευτικά ρεύματα που κινεί προς τη Δύση. Ούτε οι ομόθρησκοί του θέλουν να τον βοηθήσουν.

Η μόνη κερκόπορτα που πρέπει να κλείσει, εδώ με την πίεση όλου του λαού, είναι οι γνωστοί νοταράδες και εθνοτερμίτες που εργάστηκαν για την είσοδο και στήριξη του μνημονίου στην Ελλάδα και για μια ατμόσφαιρα ενδοτισμού και ηττοπάθειας προς τους κακούς γειτόνες. Είναι αυτοί που λένε: « Δεν πειράζει, ας χάσουμε και κάτι». Δηλαδή ας απωλέσουμε εκατοντάδες νησίδες ή βραχονησίδες. Ας μοιραστούμε τις θάλασσές μας με την Άγκυρα. Χθες, μέσα σε ένα πρωτοφανές καθεστώς παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας και ενώ πετάνε μαχητικά και drones πάνω από τα νησιά μας, ο Τσαβούσογλου αφρίζοντας, σε ένα πραγματικό παραλήρημα, ζήτησε να μοιραστούμε την Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη απλώνουν τα ατέλειωτα αιτήματά τους για διανομή ελληνικών εδαφών, θαλασσίων και εναερίου χώρου.

Η Αθήνα απάντησε καλά. Η δήλωση Δένδια, ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε ανέντιμο συμβιβασμό κρίνεται ως αξιοπρεπής και σταθερή θέση. Το ερώτημα είναι ποιο συμβιβασμό έχει στο μυαλό της η Αθήνα, που θεωρείται έντιμος. Γιατί δεν φαίνεται να έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τους Τούρκους. Δεν μπορούμε να βάλουμε πάνω στο τραπέζι τα κατοικημένα νησιά μας ή το ελληνικό αρχιπέλαγος που δόθηκε στην πατρίδα μας μετά από πολέμους και ποταμούς αίματος που έδωσαν οι πρόγονοί μας. Πρέπει να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων, όλα όσα λένε οι πολεοδόμοι και οι συγκοινωνιολόγοι της Χάγης, γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε σε οποιοδήποτε συνυποσχετικό, αυτά που απαιτεί ο Ερντογάν με τσαμπουκά και με πολεμικές ιαχές.

Πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι μπορεί να μη φαίνεται, μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είμαστε ήδη όλοι στα ΟΠΛΑ. Η Τουρκία και το φασιστικό καθεστώς της, θα συντριβεί μέσα στη θάλασσα της βουλιμίας και της αφροσύνης του Ερντογάν. Δεν υπάρχει έθνος στην περιοχή που να μην αντιπαθεί την πολιτική του Σουλτάνου. Ας σφίξουμε περισσότερο τις σχέσεις με τους Εβραίους αδελφούς. Ας καλέσουμε τους Γάλλους και τους Ιταλούς να αναπτύξουν περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Ας μείνουμε σταθερά και επίμονα στο πλευρό των Αμερικανών, σπρώχνοντας την Ουάσιγκτον σε αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της στα ελληνικά εδάφη. Μπορεί η Τουρκία να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μας ανακατεύει πάρα πολύ στη συμμαχία και παίζει βρόμικα παιχνίδια με τη Μόσχα και την Τεχεράνη σε βάρος των Αμερικανικών και γενικά δυτικών συμφερόντων. Ας είμαστε ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. Μπορεί να ασκούμε κριτική, οξύτατη κριτική, σε όσα κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μπορεί να αισθανόμαστε ακόμη υπό τη σκιά της γερμανικής οικονομικής κατοχής, αλλά είμαστε στα ΟΠΛΑ. Και πρέπει να το γνωρίζουν οι απέναντι. Όποιος τα έβαλε με όλους, έτσι λέει η ιστορία των Εθνών, στο τέλος ηττήθηκε.

Χθες τσίκνισα και μετά ξενύχτησα παρακολουθώντας τη συνέντευξη που έδωσε ο κος Γιάννης Βαρουφάκης στον κο Παύλο Τσίμα και στον ΣΚΑΙ. Ο δημοσιογράφος δεν ήταν φιλικός προς τον κο Βαρουφάκη. Δεν του έκανε βατά ερωτήματα. Ήταν δυνατή συνέντευξη και θα έλεγα ότι ορισμένες φορές ο κος Τσίμας εφάνη απέναντι στον Βαρουφάκη έως και εχθρικός. Έβγαλε όμως ζουμί. Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών, ο πολυσυζητημένος Γιάνης, εφάνη ιδιαίτερα πειστικός και αποκαλυπτικός στις απαντήσεις του και κατά τη γνώμη μου ήταν σε πολλά σημεία ειλικρινής. Εξήγησε με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο γιατί θέλει να βγάλει στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου όλες τις υποκλοπές που έκανε σε 10 Eurogroup. Ανέλυσε σε ποιο καθεστώς και τι ατμόσφαιρα ζούμε σήμερα στην Ευρώπη. Έδωσε στους τηλεθεατές να καταλάβουν πόσο ανθέλληνας ήταν ο Σόιμπλε, πόσο ανθελληνικά έδρασαν ορντινάντσες του Βερολίνου, όπως ο Ντάισελμπλουμ και με λεπτομερείς περιγραφές, για πρώτη φορά, τόσο πειστικές εξήγησε πως μας έδεσε το πολιτικό προσωπικό της χώρας στο άρμα των Γερμανών και μας εισήγαγε σε μία πρωτοφανή και πολυετή κατοχή που φτάνει σε πρώτη φάση έως το 2060. Ο κος Βαρουφάκης μας είπε ότι βγάζει στον αέρα τις υποκλοπές, γιατί δεν τηρούνται πρακτικά σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, όπως το Eurogroup, που αποφασίζει για την τύχη των ευρωπαίων. Μας είπε πόσο πρόχειρα, πόσο ηλιθίως χειρίστηκε την όλη κατάσταση ο πρώην πρωθυπουργός, o κος Τσίπρας και πως έκανε τη μεγάλη αλλαγή με αποτέλεσμα να τον πουν ευρωπαϊκά Mister kolotoumpa.

Ο κος Βαρουφάκης, υπερασπιζόμενος τις δικές του κινήσεις, μας έδωσε να καταλάβουμε πως πουλήθηκε η χώρα μας στους Γερμανούς και πόσο βαθιά μνημονιακός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός που προκειμένου να μείνει στην εξουσία, έδωσε τα πάντα μαζί με το συνεταίρο του, τον κο Καμμένο.


Αποκάλυψε επίσης, για πρώτη φορά, ότι οι ευρωπαίοι συμπεριφέρθηκαν χυδαία στον πρώην πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά και ουσιαστικά εξήγησε πως ανετράπη από το Βερολίνο ο Σαμαράς και πως έγινε το καλύτερο παιδί των Γερμανών ο Τσίπρας.

Έτσι λοιπόν χθες τη νύχτα μάθαμε ότι ο Τσίπρας προσέφερε τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, έδωσε τα υπερταμεία και όλα τα κλειδιά στους Γερμανούς για να πάρει κάτι στο χρέος, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Ο Βαρουφάκης – έχω την αίσθηση- ότι περιέγραψε με πειστικό και γλαφυρό τρόπο, πόσο μας μισούσε ο Σόιμπλε και γενικά ο γερμανικός παράγοντας.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...