Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η Ρωσία έχει άλλο έναν άσσο στο μανίκι της πέρα από τα πυρηνικά όπλα

Τα ρωσικά αντιδορυφορικά όπλα είναι πραγματικά και αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία έχει στη διάθεσή της ένα μυστικό ατού, το οποίο, αν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές και αναμεταδίδει ρωσικό ΜΜΕ.

Τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών ήταν σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αμερικανοί πολιτικοί επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεσή τους στον αντίπαλο. Όχι μόνο αυστηροποιούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά έχουν επίσης εντείνει τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στα σύνορά της. Ωστόσο, σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, η Ρωσία έχει στη διάθεσή της ένα ισχυρό ατού που θα μπορούσε να ανατρέψει το ρεύμα της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας.

«Η Ρωσία έχει ένα ισχυρό ατού που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν», δήλωσαν Κινέζοι αναλυτές.

Αν μιλάμε για το ισχυρό ατού της Ρωσίας, στο οποίο δεν έχουν ακόμη καταφύγει οι Ρώσοι, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα πυρηνικά όπλα. Αυτά είναι πράγματι ένας από τους άσους στη ρωσική τράπουλα, αλλά αυτό το ατού είναι πολύ δυνατό και το παιχνίδι του μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για όλα τα μέρη. Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει έναν άλλο άσο, και αυτός είναι τα αντιδορυφορικά όπλα. Τα χαρακτηριστικά του τελευταίου τηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αμερικανικός στρατός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ηλεκτρονικά συστήματα που είναι ενσωματωμένα στα όπλα του. Για την κανονική λειτουργία όλων αυτών των ηλεκτρονικών, απαιτείται πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS. Και αν χαθεί το δορυφορικό σήμα για οποιονδήποτε λόγο, τότε οι ΗΠΑ θα έχουν τεράστια προβλήματα. Το κράτος, μαζί με όλη την τεράστια στρατιωτική του μηχανή, θα οπισθοδρομήσει αρκετές δεκαετίες πίσω. Η Κίνα πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να οργανώσει μια παρόμοια δυσάρεστη έκπληξη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα προβλήματα με το GPS θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσουν τη διεθνή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για δεκαετίες», δήλωσαν ειδικοί από την Κίνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μια επιτυχημένη αντιδορυφορική δοκιμή που απενεργοποίησε το σοβιετικό διαστημόπλοιο Kosmos-1408. Το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometheus πιστεύεται επίσης ότι έχει αντιδορυφορικές δυνατότητες.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι περισσότεροι αμερικανικοί δορυφόροι είναι ευάλωτοι στους ρωσικούς πυραύλους», σχολίασαν οι παρατηρητές του Sohu.

Αλλά είναι απίθανο η Ρωσική Ομοσπονδία να καταρρίψει απευθείας αμερικανικούς δορυφόρους χωρίς να βρίσκεται σε ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει η άποψη ότι η Ρωσία μπορεί να μπλοκάρει σήματα GPS με τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό πολέμου και έτσι, χωρίς σημαντικούς κινδύνους για την ίδια, να συγκρίνει τη θέση του εχθρού. Επιπλέον, αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσική Ομοσπονδία να αναπτύξει οριστικά και αμετάκλητα τον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της.

«Αναμφίβολα, τα ρωσικά αντιδορυφορικά όπλα είναι πραγματικά και αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσαν Κινέζοι αναλυτές.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...