Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Το φυσικό «λιποδιαλυτικό της γιαγιάς» με μέλι, κανέλα και λεμόνι!


Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά λιποδιαλυτικά προϊόντα που υπόσχονται απώλεια λίπους και κιλών.



Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης. Σίγουρα θα σας θυμίσει παλιές καλές αναμνήσεις. Τη γεύση αυτή τη θυμόμαστε από τη γιαγιά.

Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό. Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς. Τέλος,το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Πώς θα το φτιάξετε:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (βιολογικό κατά προτίμηση),

λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού,

κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού

1 ποτήρι βραστό νερό

Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

*Το μέλι και τα πιο σημαντικά οφέλη του

Σας χαρίζει ενέργεια με φυσικό τρόπο
Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας φυσικά, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μέλι στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες είναι αυτή που του δίνει αυτή την ιδιότητα και είναι ό,τι πρέπει για να το προσθέσετε στο πρωινό σας, στα δημητριακά, το γάλα, το τσάι ή το γιαούρτι. Μια καλή ιδέα είναι επίσης η προσθήκη μελιού σε λίγο ζεστό νερό.

Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου τελευταία, εκτός από το να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και τα άγχη, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι. Το μέλι σε αυτή την περίπτωση θεωρείται πως δρα καταπραϋντικά στον εγκέφαλο και σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα απ’ ό,τι συνήθως.

Κάνει καλό στην καρδιά
Η συχνή κατανάλωση μελιού ενδέχεται να έχει θετική επίδραση και σε παράγοντες που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και έχει μια σχετική επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, την ινσουλίνη και τα επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με τη γλυκόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.

Μαλακώνει το λαιμό
Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ανυπόφορος ώρες-ώρες. Το μέλι, όμως, αποτελεί το απόλυτο φυσικό γιατρικό είτε σκέτο, είτε μέσα σε ένα ζεστό ρόφημα ή με λίγο αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, για μεγαλύτερη δράση και ανακούφιση.

Καταπολεμά το… hangover
Κι όμως! Το μέλι περιέχει τα φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα για να επιταχύνουν την οξείδωση του αλκοόλ από το συκώτι. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιείτε λίγο παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μπόλικο μέλι στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μια καλή ιδέα είναι να το καταναλώσετε μέσα σε smoothie, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε με μέλι, γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού.

Καταπολεμά την κακή αναπνοή
Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε να πλένετε τα δόντια σας, ούτε ότι μπορείτε να φάτε σκορδαλιά και να τη… βγάλετε καθαρή με μια κουταλιά μέλι. Σε περίπτωση, όμως, που αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα κακής αναπνοής -το οποίο θα πρέπει να ερευνήσει ο γιατρός σας για να βρει την αιτία- μπορείτε να συνδυάσετε μέλι με λίγη κανέλα και να… φρεσκάρετε την αναπνοή σας στο λεπτό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, αρκετές βιταμίνες όπως C, A, B1 που αν και βρίσκονται σε μικρές ποσότητες, παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τα ένζυμά του έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών.

*Κανέλα, το μαγικό μπαχαρικό που μας θεραπεύει και μας αδυνατίζει!

Κυριότερα οφέλη της κανέλας:
• ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
• βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
• είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
• έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.

Κανέλα η λιποδιαλυτική
Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.λπ.

Μυστικό μακροβιότητας
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

πηγή: http://poimin.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...