Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Φάγατε; Ετοιμαστείτε τώρα για τρομοκρατικές επιθέσεις στις αλυσίδες διατροφής -Συναγερμός από το FBI

Πάρτε αυτή την είδηση για την χώνεψη

Το Τμήμα Κυβερνοχώρου του FBI δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για αυξημένες απειλές κυβερνοεπιθέσεων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, γεγονός που έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία μια περίεργη σειρά πυρκαγιών και εκρήξεων προκαλούν ζημιές σε μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων σε ολόκληρη τη χώρα. 

"Οι φορείς ransomware μπορεί να είναι πιο πιθανό να επιτεθούν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς κατά τη διάρκεια κρίσιμων εποχών φύτευσης και συγκομιδής, διαταράσσοντας τις λειτουργίες, προκαλώντας οικονομικές απώλειες και επηρεάζοντας αρνητικά την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων", αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις ransomware σε αγροτικούς συνεταιρισμούς το 2021 και στις αρχές του 2022 θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα περίοδο φύτευσης "διαταράσσοντας την προμήθεια σπόρων και λιπασμάτων".

Ο οργανισμός προειδοποίησε: "Μια σημαντική διαταραχή της παραγωγής σιτηρών θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, δεδομένου ότι τα σιτηρά δεν καταναλώνονται μόνο από τους ανθρώπους αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για ζωοτροφές ... Επιπλέον, μια σημαντική διαταραχή της παραγωγής σιτηρών και καλαμποκιού θα μπορούσε να επηρεάσει το εμπόριο και τα αποθέματα εμπορευμάτων. "

Η προειδοποίηση του FBI έρχεται καθώς "σχεδόν δύο δωδεκάδες εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων σε ολόκληρο τον Καναδά και τις ΗΠΑ" έχουν βιώσει μια "σειρά από πυρκαγιές, συντριβές αεροσκαφών και εκρήξεις", σύμφωνα με την εφημερίδα The Western Standard (γράφημα στο τέλος του κειμένου).

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά ήταν πυρκαγιές σε δύο εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων στο Όρεγκον. Το πρώτο, τη Δευτέρα το βράδυ, μια πυρκαγιά κατέστρεψε την κοινή έδρα και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Azure Standard. Το δεύτερο ήταν μια έκρηξη την Τρίτη σε εργοστάσιο της Shearer's Foods. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...