Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ομιλία ορόσημο Β.Πούτιν: “Η απόφαση έχει ληφθεί”- Δημόσια δέσμευση για “αστραπιαία επίθεση με χρήση πυρηνικών”

“Θα διασφαλίσω την Ρωσία στο διηνεκές”

Μετά τον Σ.Λαβρόφ και την Μ.Ζαχάροβα, ήρθε η ώρα του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, να δεσμευτεί δημόσια ακόμη και για πυρηνικό πλήγμα εναντίον συγκεκριμένων χωρών του ΝΑΤΟ. Η ομιλία Πούτιν αποτελεί ορόσημο για τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και παγκοσμίως.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει σε όλα τα ανώτατα επίπεδα, είτε με διάβημα, είτε με διπλωματική νότα είναι με επιστολές. Εδώ και 48 ώρες την σκυτάλη πήραν ο Υπουργός Εξωτερικών, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και τώρα ο Β.Πούτιν.

Και οι 3 είχαν μια κοινή συνισταμένη: Θα υπάρξει χτύπημα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αν χρειαστεί. Και αν απαιτηθεί θα υπάρξει και χρήση πυρηνικών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν απολύτως ξεκάθαρος και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών: “Η απόφαση έχει ληφθεί” τόνισε.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε

Β.Πούτιν: “Θα διασφαλίσω την ασφάλεια της Ρωσίας στο ιστορικό διηνεκές”

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Β.Πούτιν. τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί μόνο όταν επιτευχθούν όλα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας στην “ιστορική της προοπτική”.

«Θέλω να τονίσω ξανά: όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγουμε στο Ντονμπάς και την Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, θα εκπληρωθούν», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη του Συμβουλίου Νομοθετών της Ρωσίας, σύμφωνα με το Russia Today.

Έτσι, επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει στα “μισά της διαδρομής”, μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς, η επιχείρηση θα συνεχιστεί.

“Όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγουμε στο Ντονμπάς και την Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, θα εκπληρωθούν άνευ όρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια για τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, της ρωσικής Κριμαίας στην ιστορική προοπτική και όλης της χώρας μας”

Επιπλέον, ο Πούτιν προειδοποίησε τις «τρίτες χώρες» της συλλογικής Δύσης ότι η παρέμβαση σε μια ειδική επιχείρηση που διεξάγεται από ρωσικά στρατεύματα είναι απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εάν κάποιος προσπαθήσει να παρέμβει στα γεγονότα και να δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία, τότε η απάντηση θα είναι «αστραπιαία και γρήγορη».
“Η απάντηση θα είναι «αστραπιαία και γρήγορη»

«Η ενότητα των ανθρώπων της Ρωσίας αξίζει πολλά, εγγυάται ότι η χώρα θα ανταποκριθεί επαρκώς στις πιο σύνθετες προκλήσεις και απειλές, θα περάσει με αυτοπεποίθηση από όλες τις δοκιμασίες.

Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι και τώρα», συνέχισε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «η αντίδραση της Ρωσίας στα κυνικά σχέδια που είχε η Δύση για την Ουκρανία, ήταν σωστή και ακριβής χρονικά».
“Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας”

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι εάν κάποιος απέξω σκοπεύει να παρέμβει στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και δημιουργήσει απειλές στρατηγικής φύσης απαράδεκτης για τη Ρωσία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα αντίποινα μας θα είναι αστραπιαία».

“Έχουμε όλα τα εργαλεία για αυτό. Τέτοια που κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί τώρα. Και δεν θα καυχηθούμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί. Και θέλω όλοι να το μάθουν – έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό το θέμα !”

Το «μήνυμα» απευθύνεται πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η κυβέρνηση της Ρωσίας κατάφερε να «μπλοκάρει» το ράλι κυρώσεων που της επιβλήθηκαν, με το τραπεζικό σύστημα να αντιστέκεται.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία αντιρωσικών εδαφών γύρω από τη χώρα του, η οποία «αντιμετώπισε θετικά τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ουκρανικού κράτους».

warnews247.gr
https://www.triklopodia.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...