Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Συγκλονιστικός ο Όλιβερ Στόουν: "Η Αμερική είναι σαν ντόμπερμαν, ένας μεθοδικός δολοφόνος"

Οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν ένταση σε όλο τον κόσμο για να πουληθούν περισσότερα όπλα
Οδιάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όλιβερ Στόουν, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον σε σχέση με τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, είπε: “Η Αμερική είναι σαν ντόμπερμαν, ένας μεθοδικός δολοφόνος με πολλά χρήματα. «Οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την ένταση στα ύψη και να δημιουργήσουν ένταση σε όλο τον κόσμο για να πουληθούν περισσότερα όπλα», είπε.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όλιβερ Στόουν, ο οποίος παρακολούθησε το φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, επέκρινε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε σχέση με τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

«Η Ουκρανία είναι μέρος του αμερικανικού σχεδίου. Ήθελε να τη βάλει με τη Ρωσία και πήρε αυτό που ήθελε», είπε ο Στόουν στον ισπανικό Τύπο.

«Η Αμερική είναι σαν ένα ντόμπερμαν, ένας μεθοδικός δολοφόνος με πολλά χρήματα. Οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν την ένταση στα ύψη, να δημιουργήσουν ένταση σε όλο τον κόσμο για να πουλήσουν περισσότερα όπλα», συμπλήρωσε.

Παρουσιάζοντας την ταινία ντοκιμαντέρ που γύρισε με τίτλο «JFK Revisiting: Through Reflection» στη Βαρκελώνη για τη δολοφονία του John F. Kennedy, ενός από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, στις 22 Νοεμβρίου 1963.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συνεχίσουν να ελέγχουν την ιστορία. Το 2013 ήταν η 50ή επέτειος από τη δολοφονία του Κένεντι και η υπόθεση Κένεντι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ως παραδοσιακή ιστορία. Κανείς δεν τόλμησε να την αντιταχθεί». Ο Στόουν υποστήριξε ότι το αμερικανικό κράτος «θέλει οι πολίτες του να γυρίσουν την πλάτη στην αλήθεια και να υποφέρουν από τη μεγαλύτερη άγνοια, προκαλώντας τέτοια ταπείνωση όπως η δολοφονία ενός αρχηγού κράτους».

Υποστηρίζοντας ότι «η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) πραγματοποίησε πραξικοπήματα πριν από τον Κένεντι και συνεχίζει να το κάνει», ο Αμερικανός σκηνοθέτης είπε, «Οι ΗΠΑ κάνουν την αλλαγή καθεστώτος πολύ καλά. Το έκαναν στην Ουκρανία το 2014. Αυτό είναι δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος. Ήταν ένα πραξικόπημα επειδή ήταν φιλορωσική, και την αντικατέστησαν με έναν αντίπαλο που θέσπισε νόμους κατά της Ρωσίας και μας οδήγησε σε καταπίεση και δολοφονίες. στο Ντονμπάς και τη σημερινή κατάσταση, οι ΗΠΑ πήραν ό,τι είχαν, Όποιος γνωρίζει ιστορία ξέρει ότι αυτό που συνέβη είναι αιτία και αποτέλεσμα», κατέληξε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης.

πηγή www.triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...