Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Οι ΗΠΑ υιοθετούν τα τουρκικά ψεύδη για «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας»: «Να σέβεστε τον εναέριο χώρο άλλων χωρών»!

Οι ΗΠΑ για άλλη μία φορά επιλέγουν να υιοθετήσουν τις τουρκικές θέσεις και τα τουρκικά ψεύδη με μία υποτίθεται ουδέτερη δήλωση, η οποία όμως μόνο ουδέτερη δεν είναι καθώς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν δήλωσε ότι:
«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών»

Χθες όμως η χώρα η οποία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο αμέτρητες φορές και πέταξαν τα μαχητικά της πάνω από 22 ελληνικά νησιά, ήταν η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα 10 ναυτικά μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο αλλά τα 6 ναυτικά μίλια άρα την περιοχή μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων δεν τη θεωρούν ελληνικό εναέριο χώρο αλλά διεθνή και συνεπώς δε θεωρούν ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία.

Η Τουρκία χθες ψευδώς ισχυρίστηκε ότι «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν. Η Αεροπορία μας απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής».

Εν ολίγοις ο Α.Μπλίνκεν με την υποτιθέμενη ουδέτερη δήλωση προσεκτικά διατυπωμένη στον πληθυντικό έδωσε δίκιο στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα παραβίασε και μάλιστα πρώτη τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΝΤ1, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε τα εξής: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της αεροπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας, καλούμε σε συντονισμό και σε συζήτηση, και όχι σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».

πηγή

3 σχόλια:

 1. Μετά από τέτοιες δηλώσεις, απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ, ότι είμαστε μόνοι μας απέναντι στην τουρκική βουλιμία, και καλά θα κάνουν οι κρατούντες, πολιτικοί και στρατιωτικοί, να κάνουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς να ελπίζουν βοήθεια από ΚΑΝΕΝΑ. Μόνη μας ελπίδα και καταφυγή η Υπέρμαχος Στρατηγός και Μητέρα μας Παναγία. Όσο για τον κ. Blinken (και τους όμοιους του απάτριδες διπλωμάτες-Πόντιους Πιλάτους), βλέπει πως να βολέψει τα συμφέροντα των αφεντικών του. Ο Θεός να τον έχει καλά, μπας και μετανοήσει. Η αναφορά του σε συμβουλές και αρχές θα μπορούσε ίσως να προκαλέσει θυμηδεία, αν δεν προκαλούσε (δυστυχώς) άμεση τάση για εμετό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κ.Κ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ ΥΠΕΞ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΕΝΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !
  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙ... ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ... ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ - ΡΩΜΑΙΚΟΣ- ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

  Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ.
  ΕΛΕΟΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...