Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Οι ΗΠΑ υιοθετούν τα τουρκικά ψεύδη για «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας»: «Να σέβεστε τον εναέριο χώρο άλλων χωρών»!

Οι ΗΠΑ για άλλη μία φορά επιλέγουν να υιοθετήσουν τις τουρκικές θέσεις και τα τουρκικά ψεύδη με μία υποτίθεται ουδέτερη δήλωση, η οποία όμως μόνο ουδέτερη δεν είναι καθώς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν δήλωσε ότι:
«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών»

Χθες όμως η χώρα η οποία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο αμέτρητες φορές και πέταξαν τα μαχητικά της πάνω από 22 ελληνικά νησιά, ήταν η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα 10 ναυτικά μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο αλλά τα 6 ναυτικά μίλια άρα την περιοχή μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων δεν τη θεωρούν ελληνικό εναέριο χώρο αλλά διεθνή και συνεπώς δε θεωρούν ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία.

Η Τουρκία χθες ψευδώς ισχυρίστηκε ότι «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν. Η Αεροπορία μας απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής».

Εν ολίγοις ο Α.Μπλίνκεν με την υποτιθέμενη ουδέτερη δήλωση προσεκτικά διατυπωμένη στον πληθυντικό έδωσε δίκιο στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα παραβίασε και μάλιστα πρώτη τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΝΤ1, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε τα εξής: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της αεροπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας, καλούμε σε συντονισμό και σε συζήτηση, και όχι σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...