Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Θέμα χρόνου ο Zelensky να υπογράψει την ανακωχή… αλλά κάτι πολύ δραματικό θα συμβεί

 Το επί δεκαετίες πείραμα της Fed να δημιουργεί χρήματα από τον κοπανιστό αέρα θα καταρρεύσει

Η Fed έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία και έχει φουσκώσει την «φούσκα των πάντων».

 
Είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί η Ουκρανία στους Ρώσους, με ή χωρίς τον πρόεδρο κλόουν να υπογράφει την ανακωχή.

Πέραν από τις αστειότητες ότι η Ουκρανία αντιστέκεται, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία έχει καταστραφεί οικονομικά καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα συρρικνωθεί κατά 40%.
Το 60% των οπλικών συστημάτων της χώρας έχει καταστραφεί.
Η Ουκρανία έχασε όλη την Ανατολική της πλευρά εκεί όπου βρίσκεται η βαριά βιομηχανία.


Πριν τον πόλεμο η Ουκρανία κατείχε το 60% του Donbass που είναι η βιομηχανική περιοχή της Ουκρανίας και με τη εισβολή οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχασε τα Ανατολικά και Νότια σύνορα της αυτή είναι η ωμή αλήθεια, έχασε το 70% των ακτών της… έχει υπάρξει μια μεγάλη εδαφική ανατροπή στην Ουκρανία.

Επαχθής συμφωνία ειρήνης

Η συμφωνία για ανακωχή ή συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα είναι τόσο επαχθής από την οπτική γωνία Των ΗΠΑ που δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου των κυρώσεων, αλλά θα αποτελέσει δικαιολογία για την πραγματική όξυνσή της και την επ' αόριστον παράτασή τους.
Το σχέδιο των αμερικανών είναι ξεκάθαρο, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την ειρήνη… όσο μαίνεται ο πόλεμος οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ ξεφορτώνουν όπλα και πουλάνε το πανάκριβο LNG το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη… αλλά εάν η Ουκρανία οδηγηθεί στην ανακωχή – λόγω αδιεξόδου στον πόλεμο – οι ΗΠΑ θα συντηρήσουν τις κυρώσεις…
Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας πρότεινε οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να αρθούν μετά την ανακωχή… οι αμερικανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν… έντονα…

Πληθωριστική κόλαση

Όταν αυτό γίνει πραγματικότητα και ο κόσμος διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις δεν αποσύρονται μια πληθωριστική κόλαση θα κυριαρχήσει.
Το επί δεκαετίες πείραμα της Fed να δημιουργεί χρήματα από τον κοπανιστό αέρα θα καταρρεύσει.

Φαίνεται τώρα ότι οι αγορές εμπορευμάτων έχουν υποστεί τόσο έντονα σοκ που ο πόλεμος των ΗΠΑ στο παγκόσμιο σύστημα εμπορίας και πληρωμών θα μπορούσε να συντηρηθεί για χρόνια.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί που απεχθάνονται τους Ρώσους, δαιμονοποιούν τον Putin και τον θεωρούν υπόλογο για τον πληθωρισμό...

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου έφτασε πρόσφατα τα 130 δολάρια το βαρέλι.
Ο διψήφιος πληθωρισμός είναι πλέον εγγυημένος και θα είναι μακροχρόνιος.
Αυτό συμβαίνει επειδή η Fed είναι εθισμένη σε κεϋνσιανές φωτοβολίδες που αγνοούν τα τρομερά πληθωριστικά σοκ που υφίστανται…
Η FED με χλιαρές αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή και 0,50% νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό όταν πραγματικά χρειάζονται εκατοντάδες μονάδες βάσης αυξήσεων επιτοκίων το συντομότερο δυνατό, πρέπει να φθάσουν τα επιτόκια το 3% με 3,5%.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Οι τιμές του νικελίου έχουν αυξηθεί σχεδόν 5 φορές, και αυτό είναι απλώς ενδεικτικό της πληθωριστικής καταιγίδας που έρχεται.

Οι τιμές του σιταριού έχουν εκτοξευθεί στα ύψη περισσότερο από 60% πρόσφατα, καθώς ο πόλεμος ουσιαστικά μπλόκαρε περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας προσφοράς σιταριού, ως γνωστό Ρωσία και Ουκρανία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών.
Το σιτάρι, χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από ψωμί μέχρι μπισκότα και ζυμαρικά.

Η Fed έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία και έχει φουσκώσει την «φούσκα των πάντων».
Ο επόμενος κύκλος εκτύπωσης χρήματος είναι πιθανό να φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο.
Το συμπέρασμα είναι ένα… τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα από ότι εκτιμούν ακόμη και οι απαισιόδοξοι…

χ1.jpg
χ2.jpg

χ3.jpg

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...