Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Λες το "Χριστός Ανέστη" και φεύγεις απο την εκκλησία; Τελικά τι είσαι;

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης π. Παύλος , μιλάει για την αποχώρηση των πιστών απο την εκκλησία το βράδυ της αναστάσεως μετά το Χριστός Ανέστη. Τελικά τί είμαστε; Χριστιανοί ή αντίχριστοι;

4 σχόλια:

 1. ΔΙΑΦΩΝΩ!
  Αγαπώ και σέβομαι τον Δεσπότη αλλά δε συμφωνώ
  Εγώ δηλαδή, που πήρα την οικογένεια μου και αποχώρησα, σημαίνει ότι είμαι αντίχριστος ή μισώ τον Χριστό όπως χαρακτηριστικά λέει ο σεβαστός μας Δεσπότης; όχι απαραίτητα
  Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει πολλοί από εμάς οτι το να πηγαίνουμε στην εκκλησία να νηστεύουμε,να κοινωνούμε κλπ ειναι πράγματα που κάνουμε για ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ και να τον ενισχύσουμε στον πνευματικό μας αγώνα.Με την επίκληση του Αγίου Πνευματος τον καθαγιασμό μας κλπ..
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! Οι πράξεις αγάπης και τα έργα μας προς τον πλησίον μας θα μας σώσουν και μόνο. Η Εκκλησιαστικότητα μας βοηθά σε αυτό αλλά δεν είναι πανάκεια Σωτηρίας.
  Ο Κύριος μας το λέει καθαρά με το "Δευτε οι ευλογημένοι Του Πατρός μου.." φανερώνοντας μας το κριτήριο της Σωτηρίας για όλους τους ανθρώπους.(ανατρέξτε μόνοι σας σχετικά για να μην μακρυγορώ)
  Η εκκλησιαστικότητα λοιπόν είναι σαν ένα μεγάλο πνευματικό γλέντι-τραπέζι που όσο περισσότερο κάθεται κάποιος τόσο ευχαριστιέται κατά την προαίρεση και τις αντοχές του αλλα και ενισχύεται με την χάρη και τον καθαγιασμό του σώματος από το Αγιο Πνεύμα. Αυτός που αποχωρέι νωρίτερα ευχαριστείται(ευλογήται) λιγότερο.
  Εγώ λοιπόν που κράτησα 40 μέρες και κοινώνησα Μ.Σάββατο πρωί δεν νομίζω να σημαίνει απαραίτητα ότι έπρεπε να κοινωνήσω όπως και δήπωτε στις 3 μετα την Ανάσταση σώνει και καλά γιατί αλλιώς είμαι αντίχριστος..
  Θα ήθελα να το αναλύσω περισσότερο αλλά δεν είμαι πολύ του πληκτρολογίου.. συχωράτε με
  με αγάπη και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέχασα να σε πω χρόνια πολλά! Γιορτάζεις σήμερα , σου εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και την οικογένεια σου από καρδιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κράτησα σαράντα ημέρες νηστεία και κοινώνησα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όπως πλήθος άλλων συνανθρώπων μας. Είμαστε αντίχριστοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...