Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Σημαντική προώθηση των Ρώσων στον άξονα του Ιζίουμ – Oι Ουκρανοί αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς

σχόλιο Νικηφόρος Φωκάς: Μέσα στις επόμενες 72 ώρες θα ξεσπάσει η ρωσική μαζικότατη επίθεση στην Νότια Ουκρανία με τις κύριες πολυάριθμες ρωσικές μονάδες να εμπλέκονται.
Αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι επιθετικές αναγνωρίσεις ειδικών δυνάμεων κ επιλεγμένων τεθωρακισμένων με σκοπό τον εντοπισμό των αδύνατων σημείων της ναζιστικής άμυνας. Το ΝΑΤΟ κ οι ΗΠΑ μεταφέρουν ή έχουν μεταφέρει τόσο οπλισμό στην Ουκρανία όσος αντιστοιχεί σε δυο νατοϊκές χώρες και συνεχίζουν.
Οι Αμερική και η Αγγλία υποδαυλίζουν την σύγκρουση με κίνδυνο μέσα στο καλοκαίρι αυτή να λάβει πυρηνικά χαρακτηριστικά.


Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προελάσουν προς Νότο στον άξονα του Ιζίουμ και κατέλαβαν τις πόλεις Ridkodub και Kurulko.

Tαυτόχρονα συνεχίζεται η προέλαση στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ.

Στο μέτωπο του Ιζίουμ παρατηρείται αυξημένη προσπάθεια εφοδιασμού των στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή που σημαίνει πως οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να διασπάσουν το μέτωπο και οι Ουκρανοί προσπαθούν να αναδιαταχτούν σε καλύτερες θέσεις.

Πίσω τους έχουν αφήσει πολλούς νεκρούς ενώ έχουν αιχμαλωτιστεί αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πολλοί νεοναζί.

Χαρακτηριστικό βίντεο δείχνει μέλος της ουκρανικής Εθνοφρουράς να έχει καλύψει το σώμα του με σβάστικες και γερμανικούς ρούνους.

Η μάχη του Ντόμπας είναι η σημαντικότερη και το αποτέλεσμά της θα είναι στρατηγικής σημασίας.

Οι δυνάμεις του Ιζίουμ έχουν ως αντικειμενικό σκοπό να προελάσουν μέχρι να συναντηθούν με τις δυνάμεις των Ρώσων που αποδεσμεύτηκαν από την Μαριούπολη και προελαύνουν στην περιφέρεια της Ζαπορίζιε.

Στην Ζαπορίζιε την έκτη πόλη της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις σκάβουν χαρακώματα.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο πόλεις στην επαρχία Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία, όπου υπάρχουν σημαντικά εφοδιαστικά κέντρα των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνμπας.
«Σήμερα οι πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν στην επαρχία Βινίτσια έγιναν εκ νέου στόχος βομβαρδισμών. Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές” ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί

Αν οι Ρώσοι πετύχουν την καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων, τότε το Χάρκοβο θα πέσει εύκολα στα χέρια τους και εν συνεχεία χωρίς σημαντικό αντίπαλο θα μπορέσουν να στραφούν προς την Οδησσό.

Ακόμα και αν σταματήσουν εκεί και δεν προχωρήσουν στην κατάληψη περαιτέρω εδαφών θα έχουν πετύχει στρατηγική νίκη καθώς ότι θα έχει απομείνει από την Ουκρανία θα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...