Υλικά
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 750 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (αν δεν βρούμε νόστιμες, ζουμερές ντομάτες, μια και είναι σχετικά νωρίς, τις αντικαθιστούμε με ντοματάκια κονσέρβας)
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 6 αυγά
- 120 γρ. φέτα, τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.