Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κήρυξε επιστράτευση το Ισραήλ

Το Ισραήλ καλεί κλάσεις εφέδρων υπό τα όπλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ενόπλων του δυνάμεων εν όψει της αναμενόμενης αμερικανικής επίθεσης στη Συρία
και υπό τον φόβο της συριακής αντίδρασης, αλλά και της αντίδρασης της συμμάχου της Συρίας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες αναφορικά με την αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική άμυνα. Πιο συγκεκριμένα μια δεύτερη πυροβολαρχία του αντι-βαλλιστικού συστήματος Iron Dome μετακινήθηκε στα βόρεια σύνορα της χώρας κοντά στο Λίβανο ενώ μια άλλη πυροβολαρχία Patriot μετακινήθηκε στο κεντρικό Ισραήλ.

Στο μεταξύ η ισραηλινή Αεροπορία ανακοίνωσε ότι αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας του αντι-βαλλιστικού συστήματος Arrow-2 . Όπως δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός στρατιωτικός η πιθανότητα μιας επίθεσης από τη Συρία στο Ισραήλ αν και είναι μικρή εντούτοις οι ισραηλινές δυνάμεις οφείλουν να είναι ΄ετοιμες δια παν ενδεχόμενο.

Αναφερόμενος στην κλήση εφέδρων ο ίδιος εκπρόσωπος είπε: «Ουσιαστικά μιλάμε για προσωπικό μερικές εκατοντάδες που πρόκειται να επανδρώσουν το σύστημα Iron Dome και κάποιους άλλους σε θέσεις αντικατασκοπείας και συλλογής πληροφοριών του Στρατού».

Σύρος αξιωματούχος είχε δηλώσει πρόσφατα πως σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στη Συρία η τελευταία θα απαντήσει βομβαρδίζοντας το Ισραήλ με «στρατηγικά όπλα», προκαλώντας ένα γενικευμένο πόλεμο.


«Εάν η Δαμασκός δεχθεί επίθεση το Τελ Αβίβ θα γίνει στόχος επίσης και τότε ένας γενικευμένος πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών» είχε πει πιο συγκεκριμένα ο Σύρος αξιωματούχος στο ιρανικό πρακτορείο Fars.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό υποβρύχιο USS Florida SSGN 728 με δυνατότητα μεταφοράς 154 βλημάτων πλεύσης (cruise) UGM-109 Tomahawk (τοποθετημένοι ανά επτάδες στους 22 από τους 24 σωλήνες κάθετης εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων που διαθέτουν, έχει αναπτυχθεί κοντά στις συριακές ακτές.
Στις 24 Μαΐου 2013 το USS Florida SSGN 728 επισκέφθηκε τη Σούδα στην Κρήτη στο πλαίσιο της επιχειρησιακής του ανάπτυξης στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (Μεσόγειος).
Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη (2011) εκτόξευσε περισσότερα από 90 βλήματα Tomahawk και έγινε έτσι η πρώτη μονάδα στην ιστορία του Ναυτικού των ΗΠΑ που εκτέλεσε τόσο πολλές αποστολές κρούσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
sakis24.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...