Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος δεν ξεκίνησε τη στιγμή που γνωρίζουμε αλλά... 55 λεπτά νωρίτερα

Μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα της 1ης Σεπτέμβρη του 1939 όταν οι δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας εξαπέλυσαν
επίθεση κατά της γειτονικής Πολωνίας δίνοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δίνει ο Χέρμαν Γκέρνταου.

Ο Γκέρνταου, που είναι, πλέον, 100 ετών, αναφέρει πως υπηρετούσε ως οπλίτης στο θωρηκτό Schleswig Holstein που έπληξε την Πολωνία εκείνη την ημέρα και υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ είπε ψέμματα.

«Ο Χίτλερ είπε στον κόσμο ότι ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 5:45 πμ, αλλά αυτό ήταν αναληθές. Ξεκίνησε στις 04.50 π.μ. το ξέρω επειδή ήμουν εκεί» δηλώνει ο Γκέρνταου και προσθέτει «Αυτό ήταν ένα από τα εκατοντάδες ψέμματα που είπε ο Χίτλερ στον γερμανικό λαό για τον πόλεμο».

«Την νύχτα 255 πεζοναύτες με πολυβόλα και πυρομαχικά πήραμε διαταγή να ανοίξουμε πυρ κατά της Πολωνικής ναυτικής βάσης του Westerplatte που ήταν μόλις πεντακόσια μέτρα μακριά μας. Είχαμε ευφορία για τη νίκη. Μας είχαν ενθουσιάσει από το ναζιστικό καθεστώς. Προσωπικά δεν ήμουν ενθουσιασμένος για τον πόλεμο. Σύντομα υπήρξε μόνο φρίκη» ομολογεί ο υπερήλικας πρώην οπλίτης.

Ο ίδιος συνελήφθη το 1945 και φυλακίστηκε σε Βρετανία και Αμερική διαδοχικά, ενώ με την επιστροφή του στη Γερμανία εργάστηκε σε φαλαινοθηρικό προτού γίνει καπετάνιος.

Είναι ο τελευταίος επιζών του Schleswig Holstein.



iefimerida.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...