Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Ομοφυλόφιλος πολιτικός προς χριστιανούς γονείς: «Θα σας πάρουμε τα παιδιά σας»



Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie, (φωτο), υπέγραψε το νόμο A3371, ένα δρακόντειο νομοθέτημα που απαγορεύει σε θεραπευτές που έχουν νόμιμη άδεια να βοηθούν παιδιά να ξεπεράσουν μια ανεπιθύμητη έλξη για άτομα ιδίου φύλου, και ανάλογα προβλήματα συμπεριφοράς ή ταυτότητας. Αυτός ο νόμος απαγορεύει λοιπόν την βοήθεια σε ανηλίκους, ακόμη και όταν - όπως συμβαίνει συχνά – η έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου έχει προκύψει από παιδική σεξουαλική κακοποίηση, από τους ομοίους του συλληφθέντος παιδεραστή προπονητή Jerry Sandusky.

Αυτός ο νόμος θα απαγορεύει σε ανήλικους και στους γονείς τους να λαμβάνουν τις συμβουλές (counseling) που επιθυμούν και θα αναγκάσουν τους συμβούλους να παραβιάζουν ηθικούς κώδικες, επειδή δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους πελάτες να πετύχουν στους στόχους παροχής συμβουλών που έχουν οι ίδιοι. Ο νόμος αυτός θα υποδουλώσει τα παιδιά - είτε έχουν κακοποιηθεί είτε όχι - σε μια καθορισμένη υποκειμενικά σεξουαλική ταυτότητα που απορρίπτουν.

Η σύνδεση μεταξύ ομοφυλοφιλικής κακοποίησης και «γκέι ταυτότητας» είναι αναμφισβήτητη. Σκεφτείτε το εξής: Οι ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν διαπιστώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι «τουλάχιστον τρεις φορές πιο πιθανό να αναφέρουν CSA (παιδική σεξουαλική κακοποίησης)» από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Επιπλέον, τα «Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς» (Archives of Sexual Behavior) – που δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιο προπύργιο ‘συντηρητισμού’ - καθορίζει σε μια μελέτη του 2001 ότι σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ομοφυλόφιλων ανδρών κακοποιήθηκε από κάποιον ομοφυλόφιλο παιδεραστή: "το 46 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων ανδρών και το 22 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων γυναικών ανέφεραν ότι έχουν κακοποιηθεί από ένα άτομο του ίδιου φύλου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μόνο 7 τοις εκατό ετεροφυλόφιλων ανδρών και 1 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων γυναικών που αναφέρουν ότι έχουν κακοποιηθεί από ένα άτομο του ίδιου φύλου», σημείωσε η μελέτη.

Για προφανείς λόγους, αυτός ο νόμος με προφανή πολιτικά κίνητρα έχει ονομαστεί "Νόμος Θυματοποίησης Jerry Sandusky". Το Liberty Counsel, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δικηγορικά γραφεία προστασίας ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα, έχει παρέμβει για την προστασία των παιδιών του New Jersey, των γονιών και των νόμιμων θεραπευτών. Έχει καταθέσει αγωγή για να εμποδίσει το νόμο, όπως έχει ήδη μπλοκάρει μια παρόμοια νομοθεσία στην Καλιφόρνια.

Στη υπογραφή του νόμου, ο Christie (φωτο) έγραψε: «Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά σε αυτόν τον τομέα. Έχω ελεγχθεί για αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας ωστόσο, πιστεύω ότι σε θέματα ιατρικής περίθαλψης για τα παιδιά πρέπει να κοιτάξουμε σε εμπειρογνώμονες για τον προσδιορισμό των σχετικών κινδύνων και για τα οφέλη. "

Πέρα από το γεγονός ότι ο Christie και το Νομοθετικό Σώμα του New Jersey έχουν παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης των γονέων, των παιδιών, και των συμβούλων του New Jersey, εξακολουθεί να υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα με τον ισχυρισμό του. Δεν είναι αληθής. Όπως και με κάθε μορφή θεραπείας, οι «ειδικοί» δεν είναι όλοι σύμφωνοι για το θέμα της θεραπείας αλλαγής.

Για παράδειγμα, τόσο οι Δημοκρατικοί του New Jersey όσο και ο Christie στηρίχθηκαν στην American Psychological Association, ή APA, ως δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Παρά το γεγονός ότι, χωρίς αμφιβολία, η εξαιρετικά φιλελεύθερη APA που το υποστηρίζει αυτό όπως και υποστηρίζει τους Νόμους Sandusky για πολιτικούς λόγους, αναγκάστηκε να παραδεχθεί, ωστόσο, ότι η ίδια η ομοφυλοφιλία "αναφέρεται σε συναισθήματα και την αυτοεικόνα."

Η APA αναγνώρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η θεραπεία αλλαγής βλάπτει τους ανηλίκους. Ο Mat Staver, (φωτο), ιδρυτής και πρόεδρος της Liberty Counsel, αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό, την πιο εξωφρενική πτυχή του νόμου: «Η ίδια η έκθεση αναφέρει ότι ο κυβερνήτης που υπέγραψε το νόμο, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία έρευνα – ούτε μία - σχετικά με την επίδραση της θεραπείας αλλαγής σε ανηλίκους. "

Το καταλάβατε; Ο κυβερνήτης Christie υπέγραψε νόμο που υποτίθεται είναι για την αποφυγή βλάβης σε ανηλίκους από τη θεραπεία αλλαγής, αναφέροντας ως αιτία, έκθεση APA που παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα, ούτε εμπειρικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι βλάπτει η θεραπεία αλλαγής τους ανήλικους.

Υπάρχουν πολλοί ειδικοί που έχουν εξοργιστεί με τον Christie. ΟΔρ Nicholas Cummings, πρώην πρόεδρος της APA, έγραψε στην USA Today: "Το να υποστηρίζεις ότι κάθε έλξη για άτομα του ιδίου φύλου είναι αμετάβλητη, αποτελεί στρέβλωση της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να χαρακτηρίζουν κάθε σεξουαλική θεραπεία αναπροσανατολισμού ως «ανήθικη» παραβιάζουν την επιλογή του ασθενούς και θέτουν «βέτο» στη θεραπεία των ενδιαφερόμενων. Μια πολιτική ατζέντα δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες που επιθυμούν να αλλάξουν".

Ο Δρ Cummings έχει καταθέσει ότι έχει προσωπικά βοηθήσει εκατοντάδες πρώην ομοφυλόφιλους πελάτες να επιτύχουν την αλλαγή που επιθυμούσαν.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκοτεινό. Την Τετάρτη, το μέλος της Γενικής Συνέλευσης του New Jersey, Tim Eustace, (φωτο) ο οποίος υποστήριξε το νομοσχέδιο και είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, με στόμφο, σύγκρινε την θεραπεία αλλαγής με το να «χτυπάς ένα παιδί» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που επιδιώκουν την αλλαγή. Είπε στο Talk Radio 1210 WPHT, "Αυτό που κάνει ο νόμος είναι να αποτρέψει τα πράγματα που είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους. Εάν ένας γονέας χτυπά το παιδί του σε τακτική βάση, θα παρεμβαίναμε και θα παίρναμε αυτό το παιδί από το σπίτι. Εάν πληρώνετε κάποιον για να χτυπάει το παιδί σας ή να κακοποιεί το παιδί σας, ποια είναι η διαφορά; "

Ο Mat Staver για λογαριασμό του Liberty Counsel απάντησε στην ίδια εκπομπή: «Είναι συγκλονιστικό να ακούμε εκείνους που υποστήριξαν το νόμο να απειλούν τους γονείς ότι το κράτος θα αφαιρέσει τα παιδιά τους από αυτούς, αν παρέχουν τις συμβουλές που χρειάζονται και που τους βοηθά. Αυτό είναι το απόλυτο κράτος γκουβερνάντα», είπε.

Ο Matt Barber, που εργάζεται και αυτός το Liberty Counsel, προχωράει και κάνει την εξής σκέψη : "Κανένα από τα τρία μου παιδιά δεν υποφέρει από ανεπιθύμητη έλξη για το ίδιο φύλο, αλλά αν κάποιο από αυτά υπέφερε και αποφάσιζε να αναζητήσει θεραπεία αλλαγής, ο κ. Eustace και η υπόλοιπη Gaystapo του θα ερχόντουσαν στη μπροστινή βεράντα μου έχοντας σκοπό να αρπάξουν τα παιδιά μου".


Και καταλήγει: "Είναι αυτή η Αμερική του Τζορτζ Ουάσιγκτον, ή η Ρωσία του Ιωσήφ Στάλιν;"

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...