Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σε στενό κλοιό οι αμερικανικές δυνάμεις γύρω από τη Συρία.


Αμερικανικό πολεμικό πλοίο ανοικτά των ακτών της Συρίας (φωτό: “Россия 24”)
Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναδιατάσσονται στη Μέση Ανατολή. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι από την περιοχή έφυγαν οι ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονταν υπό την ηγεσία του αεροπλανοφόρου ‘Νίμιτς’.
Πήγε στον προορισμό του στην Αραβική Θάλασσα, όπου θα αντικαθιστούσε το στόλο υπό το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman», το οποίο σταθμεύει στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στη Μεσόγειο, ο αμερικανικός στρατός έχει τέσσερα αντιτορπιλικά με αρκετές εκατοντάδες πυραύλους «Τόμαχοκ» επί των σκαφών: «Mahan», «Greyvli», «Barry» και «Reymidzh».
Επί πλέον οι ΗΠΑ έχουν δυνάμεις στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ. Υπάρχουν 5.000 στρατιώτες. Στην Ιορδανία, το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί το βασιλικό στρατιωτικό κέντρο. Εκεί βρίσκονται σχεδόν 1.000 στρατιώτες και δύο αντιαεροπορικά συγκροτήματα πυραύλων ‘Patriot’.

Η συγκέντρωση των δυνάμεων οφείλεται σε πιθανή έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αξιωματούχων της Δαμασκού. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Chuck Hagel δήλωσε την Τρίτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες για ένα κτύπημα στη Συρία, εάν σε μια τέτοια απόφαση καταλήξει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχουμε μεταφέρει στρατιωτική δύναμη στην περιοχή για να εκτελέσουμε σωστά την πορεία δράσης που θα επιλέξει ο πρόεδρος», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
Όσον αφορά το ζήτημα κατά πόσον τα κράτη της ανατολής είναι έτοιμα για τη χρήση βίας κατά της Συρίας ο Chuck Hagel είπε: «Ναι, είναι έτοιμα να αρχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Vesti.ru

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...