Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ "ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ" ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ.

Ο καθολικός επίσκοπος Χαλεπίου Αντουάν Άουντο προειδοποίησε σήμερα εναντίον μιας ένοπλης επέμβασης στη Συρία, η οποία θα σημάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, τον κίνδυνο «ενός παγκόσμιου πολέμου», ενώ η...
εφημερίδα του Βατικανού επέκρινε την έλλειψη «σύνεσης» από την πλευρά των Δυτικών που εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς από το Radio Vatican για τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Άουντο σημείωσε: «αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, αυτό θα σημάνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, έναν παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει εκ νέου αυτός ο κίνδυνος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».
«Ελπίζουμε ότι η παρέμβαση του πάπα υπέρ ενός πραγματικού διαλόγου μεταξύ των διάφορων αντιμαχόμενων πλευρών για να βρεθεί μια λύση, θα μπορέσει να είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν όπλα και να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν, να συζητήσουν», πρόσθεσε ο καθολικός ιερέας, που είναι επίσης πρόεδρος της οργάνωσης αρωγής Caritas Συρίας.

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L’ Osservatore Romano επέκρινε από την πλευρά της σήμερα τις δυτικές κυβερνήσεις.

«Οι συζητήσεις για μια ένοπλη επέμβαση των δυτικών χωρών γίνονται ολοένα και πιο επίμονες και ανακόπτονται όλο και λιγότερο από το καθήκον της [επίδειξης] σύνεσης. Διάφοροι εκπρόσωποι των χωρών αυτών δηλώνουν πεπεισμένοι για την βασιμότητα της κατηγορίας της χρήσης χημικών όπλων από τον συριακό στρατό, ένα θέμα για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΟΗΕ», επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει έκκληση την Κυριακή να «σωπάσουν τα όπλα», καταγγέλλοντας «την αύξηση των σφαγών και των ωμοτήτων», ενώ είχε ζητήσει «από τη διεθνή κοινότητα να βρει μια λύση».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...