Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

1


Για θαύμα στην εκκλησία της Παναγίας Προστασίας στην περιοχή East Oak Lane της Φιλαδέλφειας κάνει λόγο το NBC
σε ρεπορτάζ του για την πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον ιερό ναό.

Όπως αναφέρουν οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί, στους οποίους ανήκει η εκκλησία, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κατέστρεψαν έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, δεν προκάλεσαν την παραμικρή φθορά στην εικόνα της Παναγίας Προστασίας παρά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένη από ξύλο.

Η ένταση της πυρκαγιάς ήταν, μάλιστα, τόση που χρειάστηκε η επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών προκειμένου τελικά να κατασβεστεί.

Η Παναγία Προστασία είναι η προστάτιδα όλων των Ουκρανών

Ο πυροσβέστης Άρθουρ Ντέιβις που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης δήλωσε ότι ποτέ του δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό. «Καμία από τις εικόνες δεν έπιασε φωτιά. Η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι αλλά παρά το γεγονός ότι μέρος της σκεπής κατέρρευσε αυτές οι εικόνες δεν έπαθαν το παραμικρό. Ούτε καν το γυαλί που τις προστατεύει δεν έπαθε το παραμικρό. Έχω δει πάρα πολλές φωτιές αλλά ποτέ δεν έχω συναντήσει παρόμοιο περιστατικό» δήλωσε ο Ντέιβις.

Η ακριβής αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς δεν έχει καθοριστεί αλλά οι περισσότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα προήλθε από βραχυκύκλωμα. protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...