Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Προσεχώς η έκθεση για τα χημικά στη Συρία.

Έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετική με την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε...
την περασμένη εβδομάδα στη Συρία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας ο Λευκός Οίκος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.
Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στην επίθεση που εξαπέλυσε η συριακή κυβέρνηση εναντίον των πολιτών της χώρας. «Όταν θα έχει κάποια ανακοίνωση να κάνει, θα την κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την υπόθεση αυτή θα παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Κάρνεϊ, προεξοφλώντας ωστόσο ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για τους θανάτους εκατοντάδων αμάχων από χημικά, στην επίθεση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού.

«Το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων την 21η Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό, όποιος σκέφτεται λογικά δεν έχει αμφιβολία για αυτό», τόνισε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ και με το Κογκρέσο ώστε να καταλήξουν στην ενδεδειγμένη απάντηση. Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, υπάρχουν πολλές επιλογές στο τραπέζι και όχι μόνο η χρήση βίας.

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη 

http://www.zougla.gr/kosmos

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...