Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΕΓΓΡΑΦΑ: Ο "δημοκράτης" Ζελένσκι είχε απαγορεύσει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα και μάλιστα τον εορτασμό της Κυριακής Ορθοδοξίας με το πρόσχημα της εσωτερικής ασφάλειας!

H υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU είχε απαγορεύσει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα και μάλιστα τον εορτασμό της Κυριακής Ορθοδοξίας με το πρόσχημα της εσωτερικής ασφάλειας! Προετοίμαζαν το μεγάλο Ισραήλ.
Στη Χερσώνα, ”φοβήθηκαν” να γιορτάσουν τις Ορθόδοξες γιορτές, πιστεύοντας ότι απειλούσαν την ασφάλεια! Αυτά επί ουκρανικών αρχών γιατί τώρα η πόλη είναι Ρώσικη ξανά και η Ορθοδοξία επιστρέφει στην κανονικότητα. Μια ήταν το κόβιντ την άλλη ήταν οι Ρώσοι κάθε τρεις και λίγο βρίσκουν αφορμή ν΄ανστείλουν την Ορθοδοξία.

Οι δημοσιογράφοι είχαν στην κατοχή τους έγγραφα που βρέθηκαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, από τα οποία προκύπτει ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας θεώρησε επικίνδυνο για τη χώρα να γιορτάζει τις ορθόδοξες γιορτές στη Χερσώνα.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι ουκρανικές αρχές φοβήθηκαν ότι η θρησκευτική πομπή, λιτανεία στη Χερσώνα για τη γιορτή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας το 2021 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για πολιτικούς σκοπούς και να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ουκρανών. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, η SBU δεν είχε συγκεκριμένα επιχειρήματα ως προς αυτό.

Αυτές τις μέρες κατατέθηκε προς ψήφιση νομοσχέδιο στην ουκρανική βουλή που αν ψηφιστεί εντός 48ωρου θα δημευθεί όλη η κινητή κι ακίνητη περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας της μόνης κανονικής που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας. Οι θρησκευτικές ελευθερίες στο ζενίθ τους. Τους απαγόρευσαν γλώσσα και θρησκεία..

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...