Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

3M22 Zircon: Ρωσικός πύραυλος από άλλο πλανήτη

Οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στην «κούρσα» των υπερηχητικών όπλων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση στις «άψογες δοκιμές» του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιστήμης και Παιδείας και πρόσθεσε ότι από το 2022 θα ενταχθεί σε υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας και της ασφάλειας της Ρωσίας όπως αναφέρει το defencenet.ru.

Αυτό σημαίνει πως ολόκληρο το 2022 η Ρωσία θα διαθέτει ένα όπλο απίστευτων δυνατοτήτων με τους Αμερικανούς να μην μπορούν να αντιτάξουν κάτι παρόμοιο, αφού τα δικά τους υπερηχητικά όπλα αν τεθούν σε υπηρεσία θα είναι το 2023, με την προϋπόθεση ότι οι δικές τους δοκιμές θα ολοκληρωθούν κανονικά.

«Απόψε, πιο συγκεκριμένα το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκτόξευση του υπερηχητικού συστήματος Zircon.

Αυτός είναι ο νεότερος μας πύραυλος, ο οποίος λειτουργεί τόσο στη θάλασσα όσο και σε θαλάσσιους στόχους και σε στόχους εδάφους.

Οι δοκιμές έγιναν με επιτυχία, άψογα », είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη όλους τους επαγγελματίες, χάρη στη δουλειά των οποίων οι δοκιμές έδειξαν ένα υψηλό αποτέλεσμα.

Ο Αλεξάντερ Περέντζιεφ ειδικός στρατιωτικός αναλυτής, σχολίασε την εκτόξευση των Zirkon.

«Κατά τη διάρκεια τέτοιων εκτοξεύσεων, τα συστήματα ελέγχου πυραύλων τίθενται σε επεξεργασία με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτοί οι πύραυλοι είναι πολύ περίπλοκοι από μόνοι τους και ο έλεγχός τους είναι επίσης δύσκολος.

Μιλάμε σε αυτή την περίπτωση για την ικανότητα ελέγχου των πυραύλων κατά την κίνησή τους.

Τέτοιοι πύραυλοι πετούν πολύ γρήγορα και πρέπει να επεξεργαστούν λεπτομερώς για το πώς να τους ελέγξετε σε όλα τα στάδια της πτήσης, έτσι αποκτάται εμπειρία στη χρήση τους » , είπε ο ειδικός.

Οι νεότεροι ρωσικοί πύραυλοι "Zircon" είναι ικανοί να έχουν ταχύτητες έως και εννέα Mach (εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου, πάνω από δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα), η δηλωμένη εμβέλεια είναι πάνω από χίλια χιλιόμετρα.

Σχεδιάζονται να οπλίσουν υποβρύχια και σκάφη επιφανείας.

Ο πύραυλος θα τεθεί σε λειτουργία το 2022.

https://www.defencenet.gr/amyna/pyraylika-systimata/913860_bpoytin-oi-dokimes-toy-yperihitikoy-zircon-oloklirothikan-apsoga

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...