Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Προφητικές ρήσεις του π. Ιωάννη Καλλαΐδη

Ο π. Ιωάννης Καλλαΐδης μίλησε κι αυτός για τις ταυτότητες, προσθέτοντας και νέα στοιχεία στα λόγια των άλλων αγίων και γερόντων

1) Ο πατήρ Ιωάννης μάς έλεγε πως σύντομα θα επικρατήσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα. Όμως, ο κόσμος θα την αντέξει και δεν θα εξαντληθεί με τη βοήθεια του Θεού.

2) Τα Χριστούγεννα του 2006, τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας (π. Ιωάννης Καλλαΐδης), ήμασταν όλοι μαζεμένοι στο σπίτι του αδελφού μου του Χρήστου για τη γιορτή του. Δακρυσμένος ο πατέρας είπε: «Ποιος θα έχει ανδρείο φρόνημα και δεν θα υποκύψει να πάρει την καινούργια ταυτότητα, αν δει τα παιδιά του να πεινάνε; Κλάψτε στον καλό Θεό να μας λυπηθεί, γιατί θα χαθούν ψυχούλες». Λίγους μήνες μετά αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα λέγοντας: «Δοξασμένο να είναι το όνομα του Κυρίου, που άκουσε τις προσευχές μας κι έδωσε έλεος. Έτσι θα προηγηθούν τα γεγονότα που θα γίνουν με την Πόλη και θα σταματήσει αυτό το κακό με τις ταυτότητες. Και μάλιστα μαζί με την Ελλάδα θα σωθούν κι άλλα κράτη, που είναι έτοιμα να πάρουν αυτήν την ταυτότητα».

 3) Λίγους μήνες πριν κοιμηθεί ο παπά-Γιάννης υπήρχε πληροφορία για πιθανό θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους. Όταν του το αναφέραμε, μας είπε: «Τους Τούρκους να μην τους φοβάστε. Θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Να το θυμάστε καλά. Τους Τούρκους μην τους φοβάστε»! 

(ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΑΪΔΗΣ 1925-2009, τόμ. Β, σελ. 159).

πηγή: imdleo.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com

5 σχόλια:

 1. Τι σόι ταυτότητα θα είναι αυτή και θα είναι τόσο επικίνδυνη ώστε να χαθούν ψυχούλες;
  Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εμπεριέχει την αποδοχή του αντιχρίστου μέσα της.
  Ή μήπως θα μας προετοιμάσει και θα μας σπρώξει στην αποδοχή του αντιχρίστου όταν έρθει η ώρα;
  Για την ταυτότητα της Χουντάρας Mitsotakis πάντως έχω αποφασίσει να μην την πάρω.
  Όποιος την ετοίμασε, ας την βάλει στον κώλο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Τι σόι ταυτότητα θα είναι αυτή και θα είναι τόσο επικίνδυνη ώστε να χαθούν ψυχούλες;"
   Μην εχεις στο μυαλο σου ενα ορθογωνιο πλαστικοποιημενο χαρτι με την φωτο σου. Μπορει να ειναι κατι α-υλο. Οπως και να εχει παντως, εαν ειναι το ΜΟΝΟ μεσο για να πουλας και να αγοραζεις (καταργηση μετρητων-χρυσου) τοτε θα ειμαστε σιγουροι για το τι θα ειναι...

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...