Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

NASA: Προσλαμβάνει ιερείς και θεολόγους για να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα στο ενδεχόμενο επαφής με εξωγήινους

σχόλιο Γ.Θ : Τί ετοιμάζουν πάλι οι αντίχριστοι; Ξέρουμε πολύ καλά τί ετοιμάζουν. Ξέρουμε καλά ποιον ετοιμάζουν



Μπορεί να ακούγεται σαν την πλοκή μιας κακής ταινίας β΄διαλογής επιστημονικής φαντασίας, αλλά η NASA στρατολογεί πραγματικά ιερείς  για να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα  για το ενδεχόμενο επαφής με εξωγήινους.

Η NASA προσλαμβάνει 24 θεολόγους ως μέρος μιας μελέτης  για να διερευνήσει πώς θα αντιδρούσαν οι διαφορετικές θρησκείες του κόσμου στο ενδεχόμενο που ανακαλύπταμε εξωγήινους ή οι εξωγήινοι ανακάλυπταν εμάς.

Ανάμεσά τους ο Βρετανός κληρικός, αιδεσιμότατος Δρ Andrew Davison, θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού στη βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Γιατί όμως η NASA προσλαμβάνει ιερείς και θεολόγους  τώρα;

Όπως αναφέρεται ο λόγος που η NASA προσλαμβάνει τους ειδικούς αυτούς τώρα έχει να κάνει με την πρόοδο, στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να βρει ζωή στο μεγάλο άγνωστο, ερευνώντας σήματα από τα διάστημα μέσω των ραδιοτηλεσκοπίων αλλά και πλανήτες που θα μπορούσαν να είναι κατοικήσιμοι, μέσω διαστημικών τηλεσκοπίων.

Ένα τέτοιο διαστημικό τηλεσκόπιο είναι και το James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε  την παραμονή των Χριστουγέννων και τώρα βρίσκεται σε απ΄σοταση 1,5 εκατ. χλμ. από τη Γη αφού προωθήθηκε μέχρι κεεί από ένα πυραυλικό φορέα Ariane V.

Επιπλέον, το rover Rosiland Franklin της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που κατασκευάστηκε αναμένεται να εκτοξευτεί το 2022 προκειμένου να εξερευνήσει  τον πλανήτη Άρη αναζητώντας απολιθωμένα μικρόβια σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει ίχνη ζωής που μπορεί να είχαν υπάρξει στο παρελθόν στον κόκκινο πλανήτη. .

Εν τω μεταξύ, επιστήμονες στο Κάρντιφ έχουν δείξει ότι η αμμωνία που βρέθηκε στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε μεταφερθεί  εκεί από ζωντανούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϊ για να αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με το πώς η ζωή από έναν άλλο πλανήτη μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη για τους θεούς και τη δημιουργία.

Ο δόκτωρ Ντέιβισον πιστεύει ότι η προοπτική εύρεσης μιας ζωής έξω από τον κόσμο μας γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Στο βιβλίο του Davison, Astrobiology and Christian Doctrine, θέτει ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο Θεός θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει τη ζωή αλλού στο σύμπαν και σε αυτή την περίπτωση εάν θα μπορούσε να είχε στείλει έναν Σωτήρα να πεθάνει για τις αμαρτίες των εξωγήινων ειδών;

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...