Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Νά πώς η ενεργειακή κρίση μετατρέπεται σε πείνα και στη συνέχεια σε... πόλεμο;

 Έχουμε προειδοποιήσει στο παρελθόν για μια τεράστια επισιτιστική κρίση και προβλήματα εφοδιασμού στην αγορά λιπασμάτων. Λοιπόν, τώρα είναι χειρότερα, διότι αυτό ήταν ΠΡΙΝ από την κρίση του φυσικού αερίου. Γιατί αυτό είναι σημαντικό;

Το φυσικό αέριο είναι η κρίσιμη εισροή για την παραγωγή λιπασμάτων. Η ουρία είναι ουσιαστικά αμμωνία σε στερεή κατάσταση, η διαδικασία της οποίας συνεπάγεται την αντίδραση της αμμωνίας με CO2. Και όλοι πλέον γνωρίζουμε - χάρη στους ναζί του κλίματος - ότι το CO2 είναι σήμερα ο διάβολος. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι χωρίς φυσικό αέριο δεν υπάρχει ουρία, και χωρίς ουρία δεν υπάρχει λίπασμα. Και χωρίς λίπασμα... λοιπόν, θα φάμε ο ένας τον άλλον.

Εδώ είναι οι τιμές της ουρίας.


Κάτι άλλο που είχαμε παρατηρήσει πριν από λίγο καιρό (στην Κορέα), αλλά που τώρα φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εδώ είναι ένα άρθρο για έναν Αυστραλό αγρότη που προειδοποιεί ότι η κρίση εφοδιασμού ουρίας θα μπορούσε να σταματήσει την κανονική ζωή μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθεί αυτό που λέει: "Ο κ:

'Όχι μόνο δεν θα μπορούμε να εκτρέφουμε βοοειδή και δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε τρόφιμα και δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε σιτηρά ή κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα και αν μπορούσαμε, δεν θα μπορούσαμε να τα μετακινήσουμε, επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε έναν τροχό σε ένα φορτηγό επειδή δεν έχουμε Adblue,' [Το Adblue είναι απαραίτητο για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα - τα μισά από όλα τα φορτηγά στους δρόμους της Αυστραλίας κινούνται με ντίζελ

Από τον Φεβρουάριο μπορεί να μην έχουμε ούτε ένα φορτηγό στους δρόμους της Αυστραλίας, μπορεί να μην έχουμε ούτε ένα τρένο στις ράγες.

Έτσι, κυριολεκτικά ολόκληρη η χώρα θα σταματήσει από τον Φεβρουάριο.'

Ο αγρότης στη συνέχεια, συνεχίζει να λέει:

"Πηγαίνετε και ρίξτε μια ματιά στο ντουλάπι σας και στο ψυγείο σας και σας εγγυώμαι ότι σχεδόν σε κάθε αντικείμενο εκεί, σε κάποιο σημείο, έχει χρησιμοποιηθεί ουρία για την παραγωγή αυτού του αντικειμένου, είτε πρόκειται για μπριζόλα, είτε για σαλάτα, είτε για κονσέρβα φασολιών.

Περνώντας στην Ευρώπη, έχουμε μια πλήρη ενεργειακή κρίση που εκτυλίσσεται εκεί, η οποία γίνεται χειρότερη από τις ολοένα και πιο καταστροφικές πολιτικές των "μυτερών παπουτσιών" (ας παράγουμε περισσότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια, ενώ έχει αποδειχθεί ότι είναι ανεπαρκής και μαζικά δαπανηρή) και μια κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ρίξτε μια ματιά στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας.


Έτσι, εδώ είμαστε τώρα μάρτυρες των απαρχών αυτού που υπόσχεται να είναι μια καταιγίδα. Σκεφτείτε κρύο και πείνα και έχετε τη σωστή εικόνα.
Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο, και αυτό το φυσικό αέριο προέρχεται από τους Ρώσους με τις υψηλές τιμές.

Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου ξεπερνούν τα 100 ευρώ με τα μάτια στραμμένα στη Ρωσία.

Η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκε πάνω από τα 100 ευρώ, ή 190 δολάρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου, εν όψει μιας σειράς δημοπρασιών για τη χωρητικότητα των αγωγών που θεωρούνται ως δοκιμή της προθυμίας της Ρωσίας να διευκολύνει την κρίση εφοδιασμού.

Οι ημερήσιες δημοπρασίες για χώρο στους ουκρανικούς αγωγούς και για χωρητικότητα στον σταθμό συμπίεσης Mallnow της Γερμανίας θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα για το πόσο σοβαρή είναι η Ρωσία όσον αφορά την αύξηση των ροών προς τα δυτικά. Ενώ ο μεγαλύτερος προμηθευτής της περιοχής έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να συνεχίσει να γεμίζει τις ευρωπαϊκές αποθήκες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δεν έχει χρησιμοποιήσει βραχυπρόθεσμες δημοπρασίες για να στείλει περισσότερα καύσιμα.

Έτσι, αυτή τη στιγμή έχουμε αυτή την κατάσταση που θα σας κάνει να γυρίσετε το κεφάλι σας. Η Ευρώπη έχει ξεμείνει από φυσικό αέριο. Ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας για να απαλλαγούν από τη δική τους εγχώρια ενέργεια, αντικαθιστώντας την με μπιχλιμπίδια και παιχνίδια, τα οποία, ενώ σημείωσαν υψηλά σκορ στην κλίμακα της αφυπνίσεως, αποδείχθηκαν άθλια στην παραγωγή... λοιπόν, ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τους Ευρωπαίους τώρα να κρυώνουν και πολύ σύντομα να πεινάνε, είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Θυμηθείτε ότι ιστορικά, η σπειροειδής αύξηση των τιμών των τροφίμων έχει προκαλέσει εμφύλιες ταραχές, επαναστάσεις και πολέμους. Το θετικό είναι ότι είναι γνωστό ότι θεραπεύει και την παχυσαρκία, οπότε υπάρχει και αυτό.

Πίσω στην ουρία και τα τρόφιμα. Δεν μπορείς να φτιάξεις λίπασμα χωρίς ουρία και φυσικό αέριο. Καθώς η τιμή ενός από τα δύο αυτά ανεβαίνει (και τα δύο ανεβαίνουν), επηρεάζει σημαντικά την τιμή του λιπάσματος. Η τιμή του λιπάσματος επηρεάζει με τη σειρά της την τιμή των τροφίμων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λίπασμα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συστατικό κόστους της περισσότερης γεωργικής παραγωγής. Το πρώτο είναι... το μαντέψατε, το πετρέλαιο κίνησης.


Τώρα έχουμε μια αγορά ταύρων όχι μόνο στην ουρία, αλλά και στο φυσικό αέριο, και για το τέλος και στο ντίζελ.

Το να περιμένουμε ότι οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν σταθερές, όταν τα συστατικά για την παραγωγή τους αυξάνονται ραγδαία, μας εντυπωσιάζει ως κωμικά ανόητο.

Σημείωση του συντάκτη: Οι ανησυχητικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές τάσεις βρίσκονται ήδη σε κίνηση και τώρα επιταχύνονται με ταχύτητα που κόβει την ανάσα. Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι ότι δεν μπορούν να σταματήσουν.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μπροστά μας είναι πολύ μεγάλοι και επικίνδυνοι για να τους αγνοήσουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο contrarian διαχειριστής κεφαλαίων Chris Macintosh μόλις κυκλοφόρησε την πιο κρίσιμη έκθεση σχετικά με αυτές τις τάσεις, What Happens Next. Αυτή η δωρεάν ειδική έκθεση εξηγεί ακριβώς τι έρχεται και τι σημαίνει αυτό για τον πλούτο και την ευημερία σας. Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε πρόσβαση τώρα.

internationalman.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INTERNATIONAL MAN : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...