Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ένας πνευματικός ηγέτης γνωρίζει το σκοπό του πριν την αυγή της κάθε μέρας


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Ένας πνευματικός ηγέτης γνωρίζει το σκοπό του πριν την αυγή της κάθε μέρας.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ Ας είναι η πίστη μας μεγαλύτερη από το φόβο μας
Η πιο σκληρή καρδιά, κοιτάζοντας τους πάσχοντες, μπορεί να μαλακώσει και να γίνει συμπαθητική και συμπονετικη στον γείτονά του. Η σωτηρία της ψυχής εξαρτάται από αυτό. Οι διδασκαλίες του γέροντα Σεμπαστιάν της Καραγκάντα

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Δεν προσευχόμαστε, δεν αναζητούμε τον Θεό, δεν διαβάζουμε τη Βίβλο και μετά αναρωτιόμαστε πού ήταν ο Θεός, όταν ήμασταν άρρωστοι...ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Όταν δίνεις, αλλά ταυτόχρονα νιώθεις να αδειαζεις - αυτό σε κάνει να νιώθεις θύμα. Και όταν δίνετε και γεμίζετε με χαρά επειδή κάποιος άλλος είναι ευτυχισμένος, είναι ΑΓΑΠΗ.Μια σταγόνα ταπεινότητας είναι καλύτερη από μια θάλασσα καλών έργων χωρίς ταπεινότητα.
Μοναχός Συμεών του ΆθωΕIΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ Πρέπει να προσευχόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι για πολύ, αλλά για πολύ καιρό ... τώρα, αύριο ... μια εβδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο. Όλο φωνές και κραυγές : "Κύριε, έλεος ! Κύριε, βοήθεια! Ωστόσο, όχι το δικό μου, αλλά θα γίνει το δικό σου! ". Οι άγιοι έχουν αυτή τη λέξη: να ενοχλούν τον Κύριο και τους αγίους ΤουΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.
Αν οι δουλειές και η επιμέλεια μας είναι ευνοϊκές για τον Θεό, τότε οι εχθροί μας δεν θα μπορέσουν να μας αντέξουν.

Ποτέ μην ξεχνάτε το κύριο πράγμα. Σε όλες τις περιστάσεις της ζωής (και ιδιαίτερα στις δύσκολες), πρέπει να θυμόμαστε ότι ζούμε μαζί
και όχι να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο σωστός, ποιος φταίει ή να εκπαιδεύσει ο ένας τον άλλον αλλά για να σωθουμε μαζί. Προσπάθεια για ειρήνη, αγάπη και ευτυχία.
Ιερέας Παύλος Gumerov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...