Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ψηφιακή ταυτότητα: Μέχρι την Τρίτη θα έχει ενσωματωθεί στο Covid-free App

 Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην αρχή της επόμενη εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμο το covid-free application στα κινητά των πολιτών όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα, ανέφερε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και  ημερομηνία γέννησης και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνει την διαδικασία των ελέγχων, σημείωσε ο υφυπουργός.

Για την πορεία του μπολιάσματος

Για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον Σκάι, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ο ίδιος

Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...