Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ray Kurzweil: Οι άνθρωποι θα έχουν γίνει υβρίδια έως το 2030

Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα είναι τεχνητά έξυπνοι.



Αυτή είναι η πρόβλεψη του Ray Kurzweil, διευθυντή μηχανικών της Google (GOOGL), ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στο συνέδριο Exponential Finance στη Νέα Υόρκη.

Ο Kurzweil προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα έχουν γίνει υβρίδια έως τη δεκαετία του 2030. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας θα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο cloud (σύννεφο), όπου θα υπάρχουν χιλιάδες υπολογιστές και αυτοί οι υπολογιστές θα αυξήσουν την υπάρχουσα νοημοσύνη μας. Είπε ότι ο εγκέφαλος θα συνδεθεί μέσω nanobots – μικροσκοπικά ρομπότ κατασκευασμένα από έλικες DNA.

«Η σκέψη μας τότε θα είναι ένα υβρίδιο βιολογικής και μη βιολογικής σκέψης», είπε.

Όσο μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο το σύννεφο, τόσο πιο προχωρημένη είναι η σκέψη μας. Μέχρι να φτάσουμε στα τέλη της δεκαετίας του 2030 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2040, ο Kurzweil πιστεύει ότι η σκέψη μας θα είναι κατά κύριο λόγο μη βιολογική.

Θα μπορέσουμε επίσης να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας του εγκεφάλου μας.

«Θα συγχωνευθούμε σταδιακά και θα βελτιωθούμε», είπε. «Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου – υπερβαίνουμε τους περιορισμούς μας.»

O Elon Musk προειδοποιούσε για την τεχνητή νοημοσύνη.

Είπε σε ακροατήριο στο MIT ότι »πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την τεχνητή νοημοσύνη», προειδοποιώντας ότι μπορεί να είναι »η μεγαλύτερη υπαρξιακή μας απειλή».

»Με την τεχνητή νοημοσύνη, καλούμε τον δαίμονα», είπε.

Ο Kurzweil, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους εφευρέτες στον κόσμο, έχει προβλέψει πώς θα είναι το μέλλον στο παρελθόν. Στη δεκαετία του ’90, έκανε 147 προβλέψεις για το 2009. Το 2010, εξέτασε τις προβλέψεις του, το 86% των οποίων ήταν σωστές. Έδωσε στον εαυτό του βαθμό «Β».

Οι σωστές προβλέψεις του περιελάμβαναν ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν κυρίως φορητούς υπολογιστές το 2009, ότι τα καλώδια θα εξαφανίζονταν και ότι οι οθόνες υπολογιστών θα ενσωματώνονταν σε γυαλιά.

Παραδέχθηκε στη σκηνή την Τετάρτη ότι πίστευε ότι θα είχαμε αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης έως το 2009.

«Τώρα αυτό δεν είναι εντελώς λάθος», είπε. «Αν είχα πει το 2015, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, αλλά εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούνται σε γενικές γραμμές. Έτσι, ακόμη και οι [προβλέψεις] που ήταν λανθασμένες ήταν σωστές.»

Για όσους ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη που αναλαμβάνει τον κόσμο, ο Kurzweil είπε ότι έχουμε ηθική επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία ενώ ελέγχουμε τους πιθανούς κινδύνους.

»Όπως έγραψα ξεκινώντας πριν από 20 χρόνια, η τεχνολογία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι», είπε. «Η φωτιά μας κράτησε ζεστούς και μαγειρέψαμε το φαγητό μας, αλλά και καίει και τα σπίτια μας. Κάθε τεχνολογία είχε την υπόσχεσή της και τον κίνδυνο.»

ΠΗΓΗ

Ray Kurzweil: Humans will be hybrids by 2030

Ray Kurzweil, The Technological Singularity And The Future Of Humanity!

Τα νάνομποτς μπορεί ενέσιμα να εγχυθούν σε κάθε άνθρωπο, σαν ένα είδος ανοσοποιητικού συστημάτος, για να καταπολεμούν τις ασθένειες. Οι δυνατότητες υπάρχουν, απλά περιμένουμε κάποιον να τις κάνει.Τι είναι αυτό;; Τι γίνεται με την τεχνητή νοημοσύνη;Πίστευα ότι δεν θα ρωτούσες ποτέ. Λοιπόν είχα προβλέψει ότι το 2029 θα έχουμε περάσει το Turing test, είπε. Το Turing test είναι το μέτρο της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης. Είχε αναπτυχθεί απο τον Alan Turing to 1950 σαν ενα τέστ των μηχανών της τεχνητής νοημοσύνης.Το τεστ Turing, το οποίο αρχικά ονομάστηκε παιχνίδι απομίμησης από τον Alan Turing το 1950, [2] είναι μια δοκιμασία της ικανότητας ενός μηχανήματος να επιδεικνύει ευφυή συμπεριφορά ισοδύναμη ή διακριτή από αυτήν ενός ανθρώπου.

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...