Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Η ρωσική κρατική τηλεόραση προειδοποιεί για τη μετατροπή της Αμερικής σε "ραδιενεργή τέφρα"

 Οι θέσεις του Τζο Μπάιντεν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν χαρακτηριστεί από ειδικούς ως "αδύναμες" και "ανίκανες", ενώ κάποια στιγμή ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ την αποκάλεσε ατζέντα "παράδοσης και υποχώρησης".

Τα αποτελέσματα ήταν προβλέψιμα: Τα ριζοσπαστικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα έως τη Βόρεια Κορέα και πίσω, έχουν γίνει όλο και πιο πολεμοχαρή.

Αλλά μια έκθεση από το American Military News έχει τεκμηριώσει ίσως την πιο κραυγαλέα απειλή μέχρι σήμερα.

"Ένας παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης απείλησε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να "μετατραπούν σε ραδιενεργό στάχτη" εάν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Ρωσία για αποκλιμάκωση των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία", εξηγεί το δημοσίευμα.

Η Ρωσία απαίτησε από το ΝΑΤΟ, τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, στον οποίο οι ΗΠΑ διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο, να "περιορίσει τις στρατιωτικές αναπτύξεις στην ανατολική Ευρώπη και να αποκλείσει την Ουκρανία και άλλα μετασοβιετικά έθνη από την ένταξή τους στη συμμαχία", αναφέρει η έκθεση.

Ήταν ο Ντμίτρι Κισέλιεφ, στην κρατική τηλεοπτική εκπομπή News of the Week, ο οποίος ξέσπασε:

"Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να αποσυρθούν από τα σύνορά μας, διαφορετικά, μεταφορικά μιλώντας, θα "κυλήσουμε" προς τα σύνορά τους και θα δημιουργήσουμε συμμετρικούς, απαράδεκτους κινδύνους... Αν μας βάλετε ένα όπλο στο κεφάλι, θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο", κατήγγειλε.

"Ποτέ κανείς δεν έχει δημοσιεύσει τα κείμενα των προτεινόμενων συνθηκών, αλλά ποτέ άλλοτε στον 21ο αιώνα η κατάσταση δεν ήταν τόσο οξεία και οι κίνδυνοι τόσο μεγάλοι", συνέχισε.

Ο Ρώσος επικεφαλής Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ξεκινήσει τη συζήτηση πρόσφατα, δηλώνοντας: "Εάν κάποιο είδος συστημάτων κρούσης εμφανιστεί στο έδαφος της Ουκρανίας, ο χρόνος πτήσης προς τη Μόσχα θα είναι επτά έως 10 λεπτά και πέντε λεπτά στην περίπτωση που αναπτυχθεί ένα υπερηχητικό όπλο. Τι πρέπει να κάνουμε σε ένα τέτοιο σενάριο; Θα πρέπει τότε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο σε σχέση με εκείνους που μας απειλούν με αυτόν τον τρόπο. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα".

Ο Πούτιν εδώ και καιρό είναι εξοργισμένος που ορισμένες περιοχές που κάποτε αποτελούσαν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης κάνουν συνδέσεις με τη Δύση. Εδώ και καιρό ήθελε το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι επιρροές τους να παραμείνουν μακριά.

Πρόσφατα, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να αναπτύξουν πυρηνικές δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη και είπε ότι η Ρωσία θα "αναγκαστεί" να κάνει το ίδιο.

Συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας εδώ και εβδομάδες, όπως η κίνηση της Ρωσίας κατά της Γεωργίας το 2008 και η ενέργεια που οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ο Πούτιν έχει πει ότι η επιθετική του στάση είναι στην πραγματικότητα άμυνα.

"Φταίνε για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη, για την κλιμάκωση των εντάσεων εκεί. Η Ρωσία έπρεπε να αντιδράσει σε κάθε βήμα και η κατάσταση πήγαινε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Επιδεινωνόταν συνεχώς. Και να 'μαστε σήμερα, σε μια κατάσταση που είμαστε αναγκασμένοι να την επιλύσουμε", είπε.

Το Gateway Pundit σημείωσε την απειλή και είπε ότι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής προειδοποίησε: "Κρατάμε πολύ ισχυρά χαρτιά στα χέρια μας. Τα υπερηχητικά μας όπλα εγγυώνται ότι θα προκαλέσουν μια απάντηση που είναι τόσο δυσάρεστο να ακούσει η Αμερική: να μετατραπούν σε ραδιενεργό στάχτη".

wnd.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...